İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CNN TV: “Dünyanın en güçlü adamı Ermenidir”

Ünlü Amerikan televizyon kanalı CNN TV, Ermeni kökenli Alman body builder (vücüt geliştirmeci) Patrik Babumyan’ı anıattı. Patrik Babumyan, vejeteryanlar hakkında mevcut olan tüm steretipleri kırıyor. Çok güçlü olan bu sporcu, yıllar boyunca sadece bitkisel gıdayla besleniyor. CNN TV, “2011 tarihinde Baburyan, Paris’te “Almanya’nın en güçlü insanı” unvanını kazandı. O sırada artık vejeteryan olan Baburyan, etten ve tüm hayvansal gıdalardan vazgeçerek daha da güçlendi ve hep yeni rekorlar kırabiliyor”, yorumunu yaptı.

37 yaşındaki Patrik Baburyan, şuanda bir dünya turu gerçekleştirerek insanın, hayvansal gıdaları reddederek daha da güçlü, enerjili ve sağlıklı olabileceğini ispatlamaktadır.

Baburyan, İran’ın Abadan şehrinde yaşayan bir Ermeni ailede dünyaya geldi. 7 yaşındayken ailesiyle Almanya’ya taşındıktan sonra profesyonel güç spora başladı. 2013  yılında omuzlarında 555 kg. ağırlıkla 10 metre yürüyen Baburyan, dünya rekoru kırdı.

Baburyan, “Vejeteryan olduktan sonra hayatımda her şey yerine oturdu. Ben daha da güçlendim ve Avrupa Halter Şampiyonasında 3 defa zafer kutladım, dünya rekorleri kırdım. Etten vazgeçtiğimden sonra kan tansiyonumun normalleştiğini ve yaralandığımda daha hızlı iyileştiğimi fark ettim” diye anlattı.

Yorumlar kapatıldı.