İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şarmazanov: Taliş sakinlerinin katli Sumgait ve Bakü Ermenileri katliamlarının izini taşımakta

Ermenistan Millet Meclisi Başkan yardımcısı Eduard Şarmazanov,  konukların Meclis ziyaretinin önemini vurguladı, mültecilerin sorunlarının bölgede Azerbaycan’ın soykırımcı ve Ermeni düşmanı politikaları sonucu oluştuğunu ifade etti. Bölgedeki kanlı olayları ‘insanlığa karşı suç’ olarak nitelendiren Şarmazanov, hatta on yıllar sonra bile Azerbaycan’ın el yazısının değişmediğini belirten Şarmazanov ″Taliş sakinlerinin katli, Sumgait ve Bakü Ermenileri katliamlarının izini taşımaktadır″ dedi.

***
Bu bölgede mülteci sorunu Azerbaycan’ın soykırımıcı ve Ermeni düşmanı politikaları sonucunda oluştu. Beyan 7 Temmuz’da «Azerbaycan SSC’li Mülteciler Kongresi» Başkanlık Konseyi üyeleri Mariam Avagyan, Aleksandr Grigoryan, Yuri Bağdasaryan ve Martin İsraelyan’la buluşması esnasında Ermenistan Millet Meclisi Başkan yardımcısı Eduard Şarmazanov’dan geldi.
Millet Meclisi’nden NEWs.am’e verilen bilgiye göre Şarmazanov,  konukların Meclis ziyaretinin önemini vurguladı, mültecilerin sorunlarının bölgede Azerbaycan’ın soykırımcı ve Ermeni düşmanı politikaları sonucu oluştuğunu ifade etti. Bölgedeki kanlı olayları ‘insanlığa karşı suç’ olarak nitelendiren Şarmazanov, hatta onyıllar sonra bile Azerbaycan’ın el yazısının değişmediğini belirten Şarmazanov ″Taliş sakinlerinin katli, Sumgait ve Bakü Ermenileri katliamlarının izini taşımaktadır″ dedi.
Kabul için teşekkür eden konuklar Şarmazanov’a ziyaret amacına ilişkin bilgi verdiler. Kuruluş koordinatörü Mariam Avagyan, Azerbaycan SSC’den 660 000 Ermeni mültecinin sorunlarına değindi. Bu bağlamda Bn. Avagyan, uluslararası farklı düzlemlerde  Ermeni mültecilerin sorunlarının, dahili göçürülmüşlerin geri dönüşü sorununun dillendirilmesinin önemine dikkat çekti.
Meclis Bşk. yard. Şarmazanov «Azerbaycan SSC’li Mülteciler Kongresi» temsilcilerine bundan sonra da işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.