İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AK Partili Turan: Rum okulunun açılmasından dolayı gurur duyuyoruz

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde 49 yıl sonra yeniden eğitime başlayan Rum okulunun önünde yaptığı açıklamada “Biz büyük bir milletin evlatları olarak bundan gurur duyuyoruz” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale’nin Gökçeada ilçesini ziyaret etti. Turan, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ ile Gökçeada’daki partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı.
Daha sonra Rum vatandaşların yaşadığı Zeytinli köyüne giden Turan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı nedeniyle ilçe ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi.
Zeytinli köyünün kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Turan, “Şu an önünde bulunduğumuz mekan Rum İlkokulumuz. Geçtiğimiz yıl ilkokulun dışında orta ve lise okulu açma imkanı da bulduk. Biz büyük bir milletin evlatları olarak bundan gurur duyuyoruz. Bizim ülkemizde kim varsa hangi ırktan, hangi etkin kökenden olursa olsun, onlara sağlık hizmeti vermekten, eğitim hizmeti vermekten büyük keyif alıyoruz, gurur duyuyoruz. Bu bizim büyük ülke olmasının en büyük sonucu diye düşünüyorum” dedi.
‘BATI TRAKYALILAR İÇİN DE YUNANİSTAN DEVLETİNİN AYNI HASSASİYETİ GÖSTERMESİ KANAATİNDEYİZ’
Türkiye olarak aynı yakınlığı Yunanistan’dan beklediklerini kaydeden Turan, şöyle devam etti:
“Nasıl ki biz bu ülkede Rum vatandaşlarımız için adımlar atıyorsak, onların hakları için onların vakıflarının mallarının iadesi için, onların eğitimleri için ciddi adımlar atıyorsak, aynı hassasiyetin Yunanistan’da da olması lazım diye düşünüyorum. Oradaki Türk kardeşlerimiz için oradaki Batı Trakyalılar için de Yunanistan devletinin aynı hassasiyeti göstermesi kanaatindeyiz. Burada olmaktan biz gurur duyuyoruz. Buralarda dolaşmaktan mutluluk duyuyoruz ama aynı gururu onlar da yaşasınlar diye umut ediyoruz. Ben bu vesileyle Yunanistan’a çağrıda bulunmak istiyorum. Biz Türkiye olarak keyifle gururla tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet etmeyi bir görev biliyoruz. Aynı hassasiyeti Yunanistan’daki Türkler için de oradaki batı Trakyalılar için de Yunanistan devletinin gösterebileceğini ümit ediyorum.”

Yorumlar kapatıldı.