İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB Temsilcisi: Karabağ-Azerbaycan cephe hattında yeni tansiyon dalgası reel tehlikesi var

AB Güney Kafkasya ve Gürcistan işleri Özel Temsilcisi Herbert Salber, ″Benzeri öngörüler benim yetkilerim dışında. Ancak reel tehlike mevcut. Bu çatışma çözümlenmezse, tansiyonda yeni bir alevlenme olur. Ayrıca Nisan’daki tansiyona dek sınırda düşük yoğunluklu savaş hali hakimdi. Temas hattında birkaç günde bir bir insan ölmekteydi. Temas hattında daima askeri işlemler gerçekleşmekte ve bunlar kuşkusuz tekrar alevlenebilir. Ve bu tam da görmeyi arzu etmediğimiz şeydir″ dedi.

***
Karabağ-Azerbaycan cephe hattında yeni tansiyon dalgası reel tehlikesi var. Beyan Özgürlük Radyosuna (RFE/RL) röportaj veren AB Güney Kafkasya ve Gürcistan işleri Özel Temsilcisi Herbert Salber’den geldi. Salber, bugün 6 Temmuz’da cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la buluştu.
AB Özel Temsilcisi ″Benzeri öngörüler benim yetkilerim dışında. Ancak reel tehlike mevcut. Bu çatışma çözümlenmezse, tansiyonda yeni bir alevlenme olur. Ayrıca Nisan’daki tansiyona dek sınırda düşük yoğunluklu savaş hali hakimdi. Temas hattında birkaç günde bir bir insan ölmekteydi. Temas hattında daima askeri işlemler gerçekleşmekte ve bunlar kuşkusuz tekrar alevlenebilir. Ve bu tam da görmeyi arzu etmediğimiz şeydir″ dedi.
Nisan savaşı esnasında 3 Ermeni askerin başının kesilmesi, 15 Ermeni asker ve sivil sakinlerin işkencelere maruz kalmaları vakalarına ilişkin olarak Herbert Salber suçluların cezalandırılması gerektiğini ifade ederek:
″AB’nin duruşu barizdir, biz bu gibi davranışların  bizim için kesinlikle kabul edilemez olduğunu zaten duyurduk. Bu olaylar soruşturulmalı. Bu suçları işleyenler cezaya çarptırılmalılar. Burada şüphe götürecek bir durum yok″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.