İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Knesset Başkanı: Ermeni Soykırımını görmezden gelmemeli veya inkar etmemeliyiz

İsrail parlamentosu Knesset Başkanı Yuli-Yoel Edelstein, 5 Temmuz’da parlamentoda Ermeni Soykırımına ilişkin Genel Kurul görüşmesi esnasında Ermeni Soykırımını görmezden gelmeme, hakir görmeme veya inkar etmeme çağrısında bulunarak ″Cari menfaatlerimiz ve tarihin bu karanlık bölümünün parçası olduğu zorlu geçmiş arasında fark gözetmeliyiz″ dedi. Edelstein, sahip olduğu değerler ve her bir insana yönelik dayanışmanın öncelikli önemi olduğu İsrail halkının milletler ve halklar ailesinin bir parçası olduğundan Ermeni Soykırımının tanınması gerektiğini ifade ederek: ″Şimdi biraz geç olmasına karşın, gelin Ermenilerin çektiği eziyetlere yönelik kayıtsız olmayalım ″ dedi ve Knesset’in Erivan’daki anma etkinliklerini temsilcisini yollamaya devam edeceği sözü verdi.

Görüşme inisiyatifinde bulunan «Meretz» Partisinden milletvekili Zehava Galon, Türkiye’yle ilişkilerdeki değişikliklerin Hükümetin, nesneleri adıyla anma işini güçleştirdiğini beyan etti.
Galon,  ″Diplomatlar için bu kadar hassas bir anda niçin bu meseleyi gündeme getiriyorsunuz?″ sorusunu yollayarak İsrail Dışişleri Bakanlığının kendilerine yönelik baskı uyguladığını belirterek ″Buna karşın Knesset’in Ermeni Soykırımını tanıması gerektriğini ilan ediyorum″ dedi.
Parlamenter, Türkiye’yle ilişkilerin kötü olduğu bu yıllarda Soykırımın tanınmasının gürleyebilecekken oyuncağa dönüştüğünü, daha sonra Erdoğan’ın gönlünün kazanılması için unutulması gerektiği hususuna değinerek ″Herşeyin satıldığı tehlikeli bir siyaset yolunda durmaktayız″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.