İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye’de Ermeni fotoğrafçı Ara Güler’in sanatını sergileyecek uluslararası fotoğraf müzesi kurulacak

Türkiye’de ünlü Ermeni fotoğrafçı Ara Güler’in sanatını, sanatçı kimliğini ve sanat hayatını yansıtan tüm eserleri ve birikimleri sergilenecek  ilk uluslararası niteliğe sahip fotoğraf müzesi kurulacak. Türkiye’de kültür ve sanatın gelişiminin en önemli destekçilerinden biri olan Doğuş Grubu, fotoğraf sanatının ustalarından Ara Güler ile önemli bir işbirliğine imza attı. İşbirliği kapsamında Ara Güler’in sanatını, sanatçı kimliğini ve hayatını yansıtan tüm eser ve birikimlerin sergileneceği uluslararası nitelikte bir fotoğraf müzesi açılması planlanıyor.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan ile katıldığı imza töreni sonrasında açıklamalarda bulundu.  Kurulacak müze ile Ara Güler’in tüm eserlerini koruma altına alarak sanatını gelecek nesillerle buluşturmayı hedeflediklerini belirten Şahenk, şunları kaydetti: “Ara Güler’in doğduğu, büyüdüğü ve aynı zamanda bir dönem çalışma alanı olarak kullandığı Beyoğlu’ndaki bina Türkiye’de uluslararası niteliğe sahip ilk fotoğraf müzesine dönüştürülecek ve Türkiye’nin en önemli sanat çekim alanlarından biri haline gelecek.”
Böyle bir projede Doğuş Grubu’nun yer almaktan ayrıca mutluluk duyduklarını ileten Şahenk, şu bilgileri paylaştı: “Müzenin kuruluş aşamasında Türkiye’den ve dünyadan konunun uzmanı önde gelen danışmanlardan destek alacağız, müzenin yönetimini ise uluslararası alanda yeri olan bir küratör ve sanat ekibi üstlenecek şekilde planlarımızı yapıyoruz. Müze’de Ara Güler’in kişisel kitapları, notları, hatıra eşyaları, ödülleri, afişleri, maskları, eşyaları, koleksiyonları sergilenecek.”
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.