İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

KGAÖ Dışişleri Bakanlar Konseyinin «Dağlık Karabağ» sorununa ilişkin Duyurusu

 «Cephe hattında tırmanmanın önlenmesi, durumda stabilizasyon ve barışçı müzakere sürecinin ileri taşınması için koşullar yaratılmasına yönelik 16 Mayıs’ta Viyana’da ve 20 Haziran’da St. Petersburg’da Dağlık Karabağ sorununa ilişkin yapılan zirvelerde sağlanan mutabakatlara desteğimizi ifade ediyoruz. Dağlık Karabağ sorununun kesinlikle barışçı çözümünün gerekliliğini teyid ederek, çatışmanın uluslararası hukuk nomları, BM Tüzüğü, özellikle kuvvet ve kuvvet tehdidi uygulamama, devletlerin toprak bütünlüğü, hukuki eşitlik ve halkların kader tayini hakkı olmak üzere Helsinki Nihai Belgesi hükümleri  çerçevesinde çözümüne yönelik AGİT Minsk Grubunun çabalarına desteğimizi ifade ediyoruz».

***
Erivan’da  devam eden Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Dışişleri Bakanlar Konseyi oturumunda Dağlık Karabağ çatışmasına ilişkin bir Duyuru kabul edildi.
Duyuruda özellikle şunlar kaydedildi:
«Cephe hattında  tırmanmanın önlenmesi, durumda stabilizasyon ve barışçı müzakere sürecinin ileri taşınması için koşullar yaratılmasına yönelik 16 Mayıs’ta Viyana’da ve 20 Haziran’da St. Petersburg’da Dağlık Karabağ sorununa ilişkin yapılan zirvelerde sağlanan mutabakatlara desteğimizi ifade ediyoruz.
Dağlık Karabağ sorununun kesinlikle barışçı çözümünün gerekliliğini teyid ederek, çatışmanın uluslararası hukuk nomları, BM Tüzüğü, özellikle kuvvet ve kuvvet tehdidi uygulamama, devletlerin toprak bütünlüğü, hukuki eşitlik ve halkların kader tayini hakkı olmak üzere Helsinki Nihai Belgesi hükümleri  çerçevesinde çözümüne yönelik AGİT Minsk Grubunun çabalarına desteğimizi ifade ediyoruz».
Duyuruyu Ermenistan, Belarusya, Kazakistan, Kırgızistan, Rusya ve Tacikistan Dışişleri Bakanları imzaladılar.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.