İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

George Soros: Azerbaycan birçok şeyden ötürü sorumlu

Soros kendisinin birkaç kez bu ülke devlet başkanıyla doğrudan tartışmak durumunda kaldığını ifade ederek ″Sıklıkla  Azerbaycan’daki baskılardan ötürü sorumluluk taşımadığı rolüne bürünmekte. Ancak benimle konuşurken, cezaevlerinde  kalan bu veya şu hükümlüye  ilişkin bunların hangi suçlamayla tutuklandıkları vb. ilişkin öylesine ayrıntılı bilgiler ortaya koymakta ki…Öyle ki bu sadece şeklen böyle. O (İlham Aliyev) çok şey için sorumlu . Yeni potansiyel petrol havzaları göstererek Batı’yı memnun etmeye çalışıyor. Ben, Batı’nın onu savunarak büyük bir hataya müsaade ettiğini sanıyorum.

***
Ne yazık ki Batı’nın yumuşak tavır sergilediği ülkelerden biri olan Azerbaycan’da oldukça nahoş otoriter bir rejim hüküm sürmekte. Beyan, Londra «Open Russia» Kulübünde George Soros’un konuşmasıyla geldi.
Soros kendisinin birkaç kez bu ülke devlet başkanıyla doğrudan tartışmak durumunda kaldığını ifade ederek ″Sıklıkla Azerbaycan’daki baskılardan ötürü sorumluluk taşımadığı rolüne bürünmekte. Ancak benimle konuşurken, cezaevlerinde  kalan bu veya şu hükümlüye  ilişkin bunların hangi suçlamayla tutuklandıkları vb. ilişkin öylesine ayrıntılı bilgiler ortaya koymakta ki…Öyle ki bu sadece şeklen böyle. O (İlham Aliyev) çok şey için sorumlu . Yeni potansiyel petrol havzaları göstererek Batı’yı memnun etmeye çalışıyor. Ben, Batı’nın onu savunarak büyük bir hataya müsaade ettiğini sanıyorum. Uzun devam edebilirdim, ancak ülkelerin o kadar farklı olması, bunların ciddiye alınmaları gerektiğini kanıtlamaktadır″ dedi ve bunun  açıkçası Sovyet sisteminin devamı olmadığının altını çizdi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.