İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sivas katliamı için ilk ‘resmi anma’: Valinin ‘katliam’ demeye dili varmadı

Pir Sultan Abdal şenliklerine katılan 33 aydının yakılarak öldürüldüğü Madımak katliamının 23’üncü yıldönümünde gerçekleştirilen ilk ‘resmi’ anmada Sivas Valisi Davut Gül, yaşananlara ‘katliam’ diyemedi, ‘bu tür olaylar’ demekle yetindi. İlk anma programı Sivas Valiliği tarafından yapıldı. Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Garuk Kocacık, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ ile çeşitli kurum ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan bir grup eski Madımak Oteli, bugünkü Sivas Bilim ve Kültür Merkezi’ne gelerek, kurbanların isimlerinin yer aldığı anı köşesine karanfil bıraktı.

Fotoğraf: DHA
Katliam demeye dili varmadı, Sivas halkının olayla ilgisi yokmuş
Daha sonra kısa açıklama yapan Vali Davut Gül, ülkede ‘bu tür olayları kaşıyan şer güçler hep olduğunu ve olmaya da devam edeceğini’ söyledi: “Anadolu’muzda, Sivas’ımızda yüzyıllardır insanlar kültürel farklılıklarını zenginlik olarak sayan barış içerisinde kardeşlik ve dostluk içerisinde yaşayan bir iklim ve ortam var. Bizler için Mevlana, Hacı Bektaş-ı Veli, Pir Sultan hepsi birbirinden kıymetli. Bu olayın hiç şüphesiz en büyük mağduru hayatını kaybeden insanlar ve olayların aileleri. Ama en az onlar kadar mağdur olan bir kesim var ki o da Sivas şehri ve Sivas halkı. Sivas şehrinin, Sivas halkının bu olayla uzaktan yakından alakası yok. Bu acı hem bizim hem Sivas’ımız, hem insanlığın ortak acısı. Zaman zaman bu yarayı kaşımak isteyen insanlar olabiliyor.”
3 bin polis görevli

sivas anmasi 2
Bu arada kentte gerçekleştirilecek anma etkinlikleri için alınan güvenlik önlemleri kapsamında çevre illerden gelen takviye birliklerle birlikte üç bin polisin görevlendirildiği bildirildi.
Anma etkinlikleri için gelenler şehir merkezi girişlerinde oluşturulan polis kontrol noktalarında durduruluyor, araçlarda aramalar ve kimlik kontrolleri yapılıyor.
Madımak davası, katliam sanıklarının eski avukatına emanet
Devlet 21 yıl sonra ‘lütfetti’: Madımak katliamına hep birlikte katkıda bulunduk.

Yorumlar kapatıldı.