İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Vakfı Zeytinburnu’nda 3 Bin Kişilik Kardeşlik İftarı Verdi

Surp Pırgiç Ermeni Vakfı, Ramazan ayında ülkedeki birlik ve beraberliği pekiştirmek için 3 bin vatandaşı Zeytinburnu Meydanı’nda düzenlediği iftar sofrasında buluşturdu. Farklı ülkelerden gelerek Türkiye’ye yerleşen Müslüman vatandaşlar ve Ermeniler Surp Pırgiç Ermeni Vakfı’nın, Zeytinburnu Meydanı’nda düzenlediği iftar programında bir araya geldi. 3 bin vatandaşın katıldığı iftara, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Surp Pırgiç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı (Yardımcısı-H) Herman Baliyan katıldı. İftar, farklı dinlerden ve dillerden insanları buluştururken program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. (!!! HYETERT)

 Ardından Ezanın okunmasıyla iftarlar açıldı. Protokol konuşmaları ile devam eden programda Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde gerçekleştirilen terör saldırısı lanetlenirken, birlik mesajları verilmesiyle sona erdi.
“TERÖRE İNAT, BİZLERİN BU TÜR ETKİNLİKLERDE BİR ARAYA GELMEMİZ LAZIM”
Zeytinburnu’nda farklı zamanlarda farklı yerlerde iftar sofraları kurduklarını dile getiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “bugün Ermeni Cemaatinden Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi, Zeytinburnu’nda yaşayan hemşerilerimize iftar veriyor. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Ramazan güzellikler içerisinde geçti ama dün akşam yaşadığımız olay bizi çok etkiledi. İnşallah son olur diye temenni ediyoruz. Teröre inat, bizlerin bu tür etkinliklerde bir araya gelmemiz lazım. Birbirimize daha çok kucak açmamız lazım” diye konuştu.
Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısını lanetleyen Surp Pırgiç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Herman Baliyan, “Allah nice Ramazan aylarında bu masalarda toplanmayı nasip etsin. Yaklaşan Ramazan Bayramı’nın tüm İslam alemine ve ülkemize barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.