İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BTK uyardı: Sosyal medyadaki ‘infial yaratacak’ paylaşımların yasal sorumluluğu var

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu, 28 Haziran 2016’da İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen patlamalarla ilgili sosyal medya kullanılıcılarını uyardı. Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK), Atatürk Havalimanı’nda 40’a yakın insanın ölümüne ve yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan terör saldırısına ilişkin kamuoyuna duyuruda bulundu. Sosyal medyada infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumluluklarının bulunduğu bildirildi.

 Atatürk Havalimanı saldırısı: 7 terörist, IŞİD ismi ön plana çıkıyor
BTK’nın yazılı açıklamasında, masum insanların hayatını kaybetmesine neden olan, ülkenin birlik ve huzurunu hedef alan terör saldırısı sonrası sosyal medya üzerinden saldırı anına ve saldırı mağdurlarına ait çeşitli görüntülerin paylaşıldığına işaret edildi. Paylaşım yapanların mahkeme kararıyla hakkında yayın yasağı getirilen söz konusu görüntülere ilişkin paylaşımlar yoluyla üzücü terör saldırısının amacına bilerek veya bilmeyerek hizmet ettiğini belirtti.
Saldırının şiddeti gün ağırınca ortaya çıktı | TIKLAYIN
http://www.mynet.com/haber/galeri/haber/korkunc-saldirinin-izleri-gun-agarinca-ortaya-cikti-58692/1
Açıklamada internette ve özellikle sosyal medyada hukuki sorumluluğu bulunan bu tür paylaşımlar (tweet, retweet vb.) konusunda vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermesinin beklendiği vurgulandı.
 Atatürk Havalimanı’ndaki saldırıyı terör uzmanları değerlendirdi
BTK’nın açıklaması şu şekilde:
“Kamuoyunda infial uyandırma ve toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı paylaşımlarda bulunanların yasal sorumlulukları bulunmaktadır. Söz konusu görüntüleri yayınlayarak veya paylaşarak terörizmin amacına hizmet edenler hakkında, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin korunmasına ilişkin mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemenin takipçisi olunacak.”

Yorumlar kapatıldı.