İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa Ermenistan ziyareti için teşekkür etti

Katoliklerin ruhani lideri Papa 1. Francesco Ermenistan’dan  dönüş yolunda Twitter’de Ermenistan ziyareti ile ilgili izlemlerini paylaştı. Papa Francesco “Hıristiyanlığı resmi din olarak kabul eden ilk ülke Ermenistan’ı ziyaret ettiğim için çok mutluyum. Kabulü için herkese teşekkür ediyorum” yazısını paylaştı.

Hatırlanacağı üzere Papa 24-26 Haziran tarihleri arasında Ermenistan’a resmi ziyaretinde bulundu. Katoliklerin lideri Ermenistan’da ziyaretinin ilk gününde Tüm Ermeniler Katolikosu 2. Karekin ve Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile görüştü.
25 Haziran’da Tsitsernakaberd Ermeni Soykırımı Kurbanları anıtını ziyaret ederek dua etti. Papa, Soykırım müzesinin anı defterine “Biz bugün Ermeni milleti için dua ediyoruz. Ermeni halkının yaşadığı trajedinin hatırası bizimle kalsın, çünkü hatıra, şu trajedilerin tekralanmasını önleyecek” diye not bıraktı. Aynı gün Papa’nın ziyareti kapsamında Gümri kentinde binlerce kişinin katıldığı bir ayin verdi.
26 Haziran’da Ermenilerin ruhani merkezi olan Kutsal Eçmiadzin’de Katolikos 2. Karkein’in verdiği ayinden sonra  iki ruhani lider Hor Virap manastırından Ararart dağı yönüne barış güvercenleri braktı.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.