İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ECP: Yeni silahlar alamaya ilişkin demeciyle Aliyev, hain düşüncelerini ifşa ediyor

Millet Meclisi Dış İlişkiler Daimi Komisyonu Bşk. Artak Zakaryan şunları kaydetti: Aliyev çoktandır savaşa hazırlanmaktadır. Konuşmasında yer bulan çarpıtmalar yanında o, temas hattı ve sınırda ateşkes rejimi ihlallerini soruşturma mekanizmalarının hayata geçirilmesinin kendisi tarafından engellenmesine ilişkin hain düşüncesini de dolaylı olarak ifşa etmektedir… Aliyev benzerlerinin marazi hayal gücünün tüm bölgemiz için yıkıcı olabileceğinden acı duyuyorum. Bu hasta insan, askerini kandırarak, zavallı iktidarının ömrünü uzatarak, birkaç Azerbaycan neslini belirsizlik ve korku ortamında el yordamıyla çıkış yolu aramaya sevk ettiğini en nihayetinde anlamalıdır. Bakü resmi çevreleri, Stepanakert resmi çevrelerini er veya geç hesaba katmalıdır ve bunu ne kadar çabuk yaparsa, bu tüm çatışma tarafları ve uluslararası toplum için o kadar iyidir».

***
İlham Aliyev’in demecinde onu aşkın çarpıtma ve bariz kandırmaca yer almıştır. NEWS.am’e açıklama Azerbaycan cumhurbaşkanının askerlerle buluşması esnasında yeni silah ve silah teknolojileri aldıklarına ilişkin demecine değinen Millet Meclisi Dış İlişkiler Daimi Komisyonu Bşk. Artak Zakaryan’dan geldi.
Zakaryan şunları kaydetti:
«Papa Fracesco’nun hac ziyaretinin bu kutsal gününde Azerbaycan basınında Aliyev’in tahrif ve yalanlarla dolu demecini okumak durumunda kaldım.  Bu konuşmada onu aşkın çarpıtma ve bariz kandırmaca yer almıştır. Aliyev çoktandır savaşa hazırlanmaktadır. Konuşmasında yer bulan çarpıtmalar yanında o, temas hattı ve sınırda ateşkes rejimi ihlallerini soruşturma mekanizmalarının hayata geçirilmesinin kendisi tarafından engellenmesine ilişkin hain düşüncesini de dolaylı olarak ifşa etmektedir. AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları ve Ermenistan daima stabil ateşkesin tesisine taraf olmuştur ve sadece Aliyev buna karşı çıkmıştir, her şekilde asker çözüm gayretindedir. Son yıllardaki Azerbaycan agresyası,  hatta bu nispi sükunetin aldatıcı olabileceği, zira uluslararası toplumu sürekli  kandıran ve saptıran bir düşmanla işimiz olduğunu göstermiştir.».
″Azerbyacan cumhurbaşkanlarının benzeri demeçleri durumunda Ermeni tarafının yapacağı neler var? Kendi payına, Nisan Savaşı sonuçlarını dikkate alarak yeni silah türleri elde etmeye ilişkin düşünmemeli mi? ″ sorusuna yanıt olarak Ermenistan CumhuriyetçiParti (ECP) milletvekili Zakaryan şunları belirtti:
«Tüm hallerde doğu sınırlarının güvenliğine büyük önem  vermeye devam etmeliyiz, silahlarımızı ve müstahkemiyetimizi sürekli  artırmalıyız. Sorunumuz güçlü bir savunma sistemine sahip olmak ve biz buna sahibiz. Tarihi anayurdu ve halkımızı savunmaya herşeyle hazırız.
Aliyev benzerlerinin marazi hayal gücünün tüm bölgemiz için yıkıcı olabileceğinden acı duyuyorum. Bu hasta insan, askerini kandırarak, zavallı iktidarının ömrünü uzatarak, birkaç  Azerbaycan neslini belirsizlik ve korku ortamında el yordamıyla çıkış yolu aramaya sevk ettiğini en nihayetinde anlamalıdır. Bakü resmi çevreleri, Stepanakert resmi çevrelerini er veya geç hesaba katmalıdır ve bunu ne kadar çabuk yaparsa, bu tüm çatışma tarafları ve uluslararası toplum için o kadar iyidir».
Azertac Ajansının verdiği bilgide Azerbaycan cumhurkanı İlham Aliyev askerlerle buluşmasında şunları kaydetmişti:
«Azerbaycan’a yeni silah ve silah teknolojileri getirilmektedir. Kısa bir süre önce maddi-teknik tedariklerin genişletilmesi ve iyileştirilmesi konusunda talimat verdim».
Bunun son birkaç aydır gerçekleştiği hususunda askerlerini temin eden Aliyev ″Bu süreç devam edecek. Yeterli maddi olanaklara sahibiz ve askeri öneme sahip ürünleri farklı ülkelerden temin etmekteyiz. Yani tek bir kaynaktan beslenmek zorunda olmadığımızı söylemek istiyorum. Diğer alanlarda olduğu gibi bu alanda da çeşitlendirme yolunda ilerlemekteyiz. Azerbaycan Ordusu için tabii ki en modern silah ve teknolojileri  getirme çabasında olmalıyız″ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.