İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa Francesco Ermeni Soykırımı anıtında Soykırım Kurbanları torunlarıyla görüştü

Papa Francesco Ermeni Soykırımı anıtında Soykırım Kurbanları torunlarıyla görüştü Ermeni Soykırımı müzesini gezen Papa, müzenin anı defterine “Biz bugün Ermeni milleti için dua ediyoruz. Ermeni halkının yaşadığı trajedinin hatırası bizimle kalsın, çünkü hatıra, şu trajedilerin tekrarlanmasını önleyecek. Tanrı sevgili Ermeni halkına ve tüm dünyaya barış versin ve teselli etsin. Tanrı Ermeni halkın hatırasını korusun. Hatıra uydurulamaz ve unutulamaz. Hatıra barış ve geleceğin kaynağıdır” diye not bıraktı.

***
25 Haziran’da Papa Francesco Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ve Tüm Ermeniler Katolikosu 2. Garegin ile Ermeni Soykırımı’nın Kurbanları Anıtını ziyaret etti. Papa anıta çelenk koydu ve dua etti.
Ermeni Soykırımı müzesini gezen Papa, müzenin anı defterine “Biz bugün Ermeni milleti için dua ediyoruz. Ermeni halkının yaşadığı trajedinin hatırası bizimle kalsın, çünkü hatıra, şu trajedilerin tekrarlanmasını önleyecek. Tanrı sevgili Ermeni halkına ve tüm dünyaya barış versin ve teselli etsin. Tanrı Ermeni halkın hatırasını korusun. Hatıra uydurulamaz ve unutulamaz. Hatıra barış ve geleceğin kaynağıdır” diye not bıraktı.
Ermeni Soykırımı anıtında Papa Francesco, Papa 11. Pios’un Castel Gandolfo kalesine barındırdığı Ermeni Soykırımı’ndan kurtulan yetim  çocukların torunları ile de görüştü.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.