İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanya Ermenilerle Türkiye’yi sıkıştırıyor

İsmail Zelvi
Dış açılımda köşeye sıkışan Almanya Ermeni kozuna sarıldı. Türkiye’nin uluslararası ilişkilerde yükselişini önlemek isteyen uluslararası güçler Ermeni tasarısı ve terörle yeni bir atağa başladılar… Türkiye Gelişim Merkezi (TÜGEM) platformu Başkanı Raşit Yemişen, Ermeni lobisinin faaliyetleri karşısında Türkiye’nin her zaman bir adım önde olması gerektiğini vurguladı. Almanya’nın soykırım tasarısını kabul eden 29. ülke olduğunu hatırlatan Yemişen, “Almanya’nın ihracatında 2014 yılından itibaren ciddi bir düşüş yaşanıyor. Ukrayna meselesi Almanya’yı epeyi geriletti. Türkiye, Almanya ve AB ile Suriyeli mülteciler üzerinden ciddi bir uzlaşma sürecinin sonuna yaklaşmışken böyle bir tasarının kabul edilmesi Türkiye’nin önünün kesilmesine yönelik bir adımdır” dedi. (!!!HYETERT)

***
Dış açılımda köşeye sıkışan Almanya Ermeni kozuna sarıldı. Türkiye’nin uluslararası ilişkilerde yükselişini önlemek isteyen uluslararası güçler ermeni tasarısı ve terörle yeni bir atağa başladılar.
Dış açılım ve ticarette köşeye sıkışan Almanya’nın Ermeni tasarısı ile uluslararası ilişkilerde yükselişe geçen Türkiye’yi durdurmayı hedeflediği açıklandı.
Almanya uluslararası arenada sıkıştı
Türkiye Gelişim Merkezi (TÜGEM) platformu Başkanı Raşit Yemişen, Ermeni lobisinin faaliyetleri karşısında Türkiye’nin her zaman bir adım önde olması gerektiğini vurguladı. Almanya’nın soykırım tasarısını kabul eden 29. ülke olduğunu hatırlatan Yemişen, “Almanya’nın ihracatında 2014 yılından itibaren ciddi bir düşüş yaşanıyor. Ukrayna meselesi Almanya’yı epeyi geriletti. Türkiye, Almanya ve AB ile Suriyeli mülteciler üzerinden ciddi bir uzlaşma sürecinin sonuna yaklaşmışken böyle bir tasarının kabul edilmesi Türkiye’nin önünün kesilmesine yönelik bir adımdır” dedi.
Türkiye haklı olduğu konuyu anlatamıyor
Türkiye’nin dış politikada savunma stratejisinden saldırı stratejisine geçmek zorunda olduğunu dile getiren Yemişen, “Osmanlı Bursa’yı fethettiğinde Ermenileri Bursa’ya İstanbul’u fethettiğinde ise İstanbul’a taşımış onlara büyük ayrıcalıklar vermiştir. Buna rağmen Ermeniler 1. Dünya savaşı koşullarında isyan hareketlerine girişmiş Osmanlı’yı arkadan vurmaya yeltenmiştir. Tüm tarihi gerçekler rağmen Türkiye savunma stratejisinde kaldığı için haksız bir görüntü vermektedir” şeklinde konuştu.
Yemişen, Almanya ve AB’nin Türkiye’nin terörle mücadele meselesi, mülteciler meselesi ve AB üyeliği meselesi konusunda kararlı duruşunu zayıflatmak istediğine vurgu yaptı. Yemişken, Almanya, Rusya kapısı daralınca, mülteci akını olunca ve Akdeniz – Hazar havzasında tek başına hareket edemeyecek duruma gelince, Türkiye’yi sıkıştırma yoluna gittiğini belirtti. Almanya’nın adımlarından ABD, İsrail ve İngiltere’nin karlı çıktığını hatırlatan Yemişen, “ABD’de (Orlando) meydana gelen ve 50 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırı sonrası DAİŞ üzerinden Suriye’de ABD ve İsrail güdümlü bir PKK devletini kurabilmek için artık adımlar daha hızlı atılacaktır” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar kapatıldı.