İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye, 1915 Ermeni Soykırımı’ndan sonra kültürel soykırım uygulamaya başladı

Strazburg’da çalışmalarına devam eden Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde (AKPM) kültür ve demokrasiye ilişkin rapor ele alındı. Muhalif “Muharref Ermenistan” Partisinin Parlamento grubu milletvekili, Ermenistan’nın AKPM’deki temsilcisi Naira Zorhrabyan bugünkü Türkiye’deki Ermeni kültür mirasının  sistematik olarak imha edilmesine değindi.

Zohrabyan, Türkiye’nin 1915 Ermeni Soykırımı’ndan sonra Ermenilerin kültür mirasını hedef alan kültürel soykırım uygulamaya başladığını duyurdu. Ermeni milletvekili, Türkiye’deki tahrip edilen, ahırlara dönüştürülen Ermeni kiliselerinin fotoları gösterdi.
Zohrabyan, UNESCO verilerine atfederek bugünkü Türkiye’deki bir kaç bin Ermeni kiliselerinin çoğunun imha edildiğini açıkladı.
Ermeni milletvekili, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye, 1915 Ermeni Soykırımı’nın hemen ardından bugüne kadar devam eden kültürel bir soykırım sistematik olarak ugulanmaya başladı. Türkiye’de Ermeni kültürüne karşı uygulanan soykırmın tek amacı vardı. O da Ermenilerin yanı sıra kültür mirasını da imha etmektir. Sadece bir kaç hafta önce Türk basınında Kharbert’teki ahır olarak kullanılan Ermeni protestan kilisesinin restore edilmesi yerinde yıkılacağını bildirdi. Kilisenin yerinde ise bir ötel inşa edilecek.”
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.