İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa Francisco’nun Ermenistan ziyareti öncesi mesajı: Hacı olarak geliyorum

Papa Francisco, Ermenistan ziyareti öncesinde görüntülü mesaj yayımladı. «Sevgili kardeşler ve hemşireler, birkaç gün sonra büyük bir sevinçle Ermenistan’da sizlerle beraber olacağım. Şu andan itibaren bu apostolik seyahat için sizi duaya davet ediyorum. Allah’ın inayetiyle, sizin yanınıza, seyahatin sloganının dediği gibi ‘ilk Hıristiyan ülkeyi ziyareti’ gerçekleştirmeye geliyorum. Bu jübile yılında halkınızın kadim bilgeliğinde yoğrulmaya ve sizin ünlü kayalara kazınmış haçkarlarınızdaki inanç membaından içmeye geliyorum.

Video:
http://flv720.thesame.tv/flv18/Wu63yU8ftM_YsJm-_bZ0iw==/api__tVL0gjqo5/34996211_14522128default/8c650.3993545641dfa7e65cc422607dc4/CeUleljy7A4[yt]_14522128_41782552.mp4.mp4?vtype=1&dps=61838&ref=news.am&token=MOAO4usaDyRlM5r1vVOi165PYi6OYCPnYQ7ItKhJCW6OoqrsPNlO0XcWUkIpqIHA
Ermenistan’a kardeş olarak, Rabbani gizemli zirvelere, çehrelerinizdeki arzuyu görme  insiyakıyla, sizinle dua etmeye ve dostluk bereketini  paylaşmaya geliyorum. Tarihiniz ve sevgili halkınızın başına gelen hadiseler, bende hayranlık ve acı uyandırmaktadır. Hayranlık, zira İsa’nın haçı ve yetenekli aklınızda, hatta tarihin hatırlayabileceği eziyetlerden sonra bile tekrar ayağa kalkma gücü buldunuz. Acı,  trajedi ki babalarınız tenleri üzerinde hissettiler. Acı hatıraların yüreklerimize hakim olmasına izin vermeyelim. Hatta musibetin sürekli saldırlarına teslim olmayalım. Tufan sonrasında semaya bakmaktan ve birkaç kez güvercin yollayıp körpe zeytin dalı yaprağıyla dönmeyene dek yorulmayan Nuh gibi işleyelim.
Bu hayata tekrar başlama ve umudun yeniden dirilmesi gerektiği anlamına gelmektedir. İncilin hizmetkarı ve barışın habercisi olarak, barış yolunda göstrilen,umut doğuran her bir çabaya destek olmak  ve uzlaşı patikasından birlikte yürümek için aranıza geliyorum.  Halkınızın büyük azizleri, özellikle Kilise gözetmen rahibi Narekalı Grigor büyük bir arzuyla beklediğim buluşmalarımı kutsasınlar. Özellikle kardeşim Garegin’i  tekrar kucaklamayı ve onunla beraber  tam birlikteliğe giden yola yeni bir ivme kazandırmayı bekliyorum. Geçtiğimiz yıl, dünyanın farklı ülkelerinden Roma’ya gelmiştiniz ve St. Pietro’nun  mezar taşı yakınında hepimiz birlikte dua ettik. Rabbani aşı pekiştirme, uzlaşı yolunda ilerleme ve bizleri umutla cesaretlendirmek için şimdi ben kendim kutsal ülkenize geliyorum.
Teşekkürler ve görüşmek üzere »
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.