İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AKPM’deki Ermeni heyeti temsilcisi: Türkiye mültecileri şantaj aleti olarak kullanıyor

AKPM’deki Ermenistan heyeti üyesi, Ermenistan Parlamentosu Milletvekili Naira Karapetyan AKPM oturumunda yaptığı konuşmada Türkiye’nin mültecileri şantaj aleti olarak kullandığına dikkat çekti. Dün dünya mültecileri gününün olduğunu kaydeden Karapetyan “Mülteci ve sığınmacıların meselesi tüm Avrupa’ya ilgilendiriyor bizim en önemli problemimiz ise mültecilere “evde olmaması” duygusundan kurtarmasıdır.

Bugün birçok Avrupa ülkesinde sığınan çok sayıda mülteciynin dünya tarafından insani bir davranış görme zamanıdır. Benim ülkem 30.000 mülteciyi barındırdı. Ermenistan bu insanların tamamen entegrasonu sağlamak ve iş dunyasında yerlerini almak için birçok yasal değişiklik yaptı. Ermenistan’a sığınan insanlar için normal koşullar sağlanmak üzer Hükümetimiz gereğini yapıyor” ifadeleri kullandı.
Sözüne devam eden Ermeni Milletvekili “Birçok avrupa ülke mültecilere sığınak verdi. Şu anda mültecilerin güvenliği gibi ince bir sorunun meydana getirken biz onlara şefkatimizi gösteriyoruz.
Ancak Avrupa Konseyi üyesi olan Türkiye mülteci konusunda tamamen başka bir yaklaşım yürüyerek onları siyasi istismarlar ve şantaj aleti olarak kullanıyor. Türkiye komşu ülkeleri bile mültecilere sınırı açmakla tehdit ediyor. Bu  davranışı Avrupa için kabul edilebilir mi acaba? Umarım değil” diye konuştu.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.