İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye’de Soykırım anma etkiliğinden hemen ardından bir canlı bomba kendini patlattı

Olay Kamişli şehrinin Al-Vastani mahallesinde meydana geldi. Suriye’nin İnsan Hakları Gözlem merkezinin aktardığı bilgilere göre canlı bomba mahallede düzenlenen 1915 yılı Ermeni, Süryani ve Rumların Soykırımına ithaf edilen anıtın açılış töreninden hemen sonra kendini patlattı. Tören Doğu Kiliseleri Patriği ve Süryanilerin Dünya Ortodoks Kiliseleri Başpiskoposu İgnatius II. Efraim tarafından gerçekleştirildi.

***
Suriye’de Soykırım anma etkiliğinden hemen ardından bir canlı bomba kendini patlattı
19 Haziran’da, Pazar günü Suriye’nin Hasake bölgesinde bulunan Kamişli şehrinde bir canlı bomba kendini patlattı. Patlama sonucunda en azından 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ise yaralandı.
Olay Kamişli şehrinin Al-Vastani mahallesinde meydana geldi. Suriye’nin İnsan Hakları Gözlem merkezinin aktardığı bilgilere göre canlı bomba mahallede düzenlenen 1915 yılı Ermeni, Süryani ve Rumların Soykırımına ithaf edilen anıtın açılış töreninden hemen sonra kendini patlattı. Tören Doğu Kiliseleri Patriği ve Süryanilerin Dünya Ortodoks Kiliseleri Başpiskoposu İgnatius II. Efraim tarafından gerçekleştilrildi.
Merkezden edinen bilgilere göre patlama sonucunda birkaç kişi hayatını kaybetti , bazıları da yaralandı. Patriğin sağlık durumu ile ilgili ise henüz bir bilgi yok.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.