İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Serj Sarkisyan, Vladimir Putin ile İlham Aliyev, ortak bir açıklama yayınladı

“20 Haziran 2016 tarihinde Ermenistan Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu ile Azerbaycan Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanları, Rusya Federasyonu Devlet Başkanının davetiyle Sankt Petersburg şehrinde bir araya gelerek Dağlık Karabağ çatışmasının normalleştirilmesiyle ilgili konular ele aldı. Ermenistan Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları, çatışma hattında durumun istikrarlaştırılmasına ve barış sürecinin ilerlemesine yol açan ortamın oluşturulmasına yönelik bu yıl 16 Mayıs’ta Viyana’daki Ermeni -Azeri  zirvesinde elde edilen anlaşmaları bir kez daha teyit etti. Bu hedefle özellikle çatışma hattında uluslararası gözlemcilerin sayısının çoğalması konusunda mutabakata varıldı. Cumhurbaşkanları, son dönemde temas hattında ateşkes rejiminin korunmasından memnuniyetlerini ifade etti… Cumhurbaşkanları, düzenli görüşmelerinin önemini vurgulayarak, görüşmenin sonuna davet edilen AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının çalışmalarına ek olarak benzeri formatta görüşmelere devam etmek konusunda mutabakata vardılar.

***
Serj Sarkisyan, Vladimir Putin ile İlham Aliyev, ortak bir açıklama yayınladı
Rusya’nın Sankt Petersburg şehrinde Ermenistan, Rusya ile Azerbaycan Cumhurbaşkanlarının üçlü görüşmesi gerçekleşti. Görüşme sonrasında 3 lider ortak bir açıklama yaptı.
Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Basın ve Enformasyon Servisinden edinen bilgiye göre, Vladimir Putin, Serj Sarkisyan ile İlham Aliyev’in ortak açıklamasında özellikle şu ifadelere yer verildi:
“20 Haziran 2016 tarihinde Ermenistan Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu ile Azerbaycan Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanları, Rusya Federasyonu Devlet Başkanının davetiyle Sankt Petersburg şehrinde bir araya gelerek Dağlık Karabağ çatışmasının normalleştirilmesiyle ilgili konular ele aldı.
Ermenistan Cumhuriyeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları, çatışma hattında durumun istikrarlaştırılmasına ve barış sürecinin ilerlemesine yol açan ortamın oluşturulmasına yönelik bu yıl 16 Mayıs’ta Viyana’daki Ermeni -Azeri  zirvesinde elde edilen anlaşmaları bir kez daha teyit etti. Bu hedefle özellikle çatışma hattında uluslararası gözlemcilerin sayısının çoğalması konusunda mutabakata varıldı. Cumhurbaşkanları, son dönemde temas hattında ateşkes rejiminin korunmasından memnuniyetlerini ifade etti.
Normalleştirme sürecinin kilit konuları hakkında ayrıntılı görüş alışverişi yapıldı.
Devlet liderleri, çözümleri Dağlık Karabağ meselesinin normalleştirilmesi  konusuna ilerleme sağlamak için koşullar oluşturma imkanını sağlayacak birçok konularda anlaşmaya varıldığını kaydetti.
Cumhurbaşkanları, düzenli görüşmelerinin önemini vurgulayarak, görüşmenin sonuna davet edilen AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının çalışmalarına ek olarak benzeri formatta görüşmelere devam etmek konusunda mutabakata vardılar.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.