İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cumhurbaşkanlarının ortak bildirisi: Müzakereler devam edecek

St. Petersburg’da Ermenistan, Rusya, Azerbaycan devlet başkanları üçlü buluşması gerçekleşti, bunun ardından başkanlar Serj Sarkisyan,Vladimir Putin ve İlham Aliyev ortak bir Bildiri kabul ettiler. Bildiride özellikle şunlar kaydedilmekte: «Ermenistan Cumhuriyeti, Rusya Federasyonu ve Azerbaycan Cumhuriyeti devlet başkanları RF cumhurbaşkanı davetiyle 20 Haziran 2016’da St.. Petersburg’da buluştular ve Dağlık Karabağ sorununun çözümüne ilişkin konuları değerlendirdiler. Ermenistan Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti cumhurbaşkanları  bu yıl 16 Mayıs’ta Viyana’da cephe hattındaki durumun stabilizasyonu ve barışçı süreçte ilerlemeye katkıda  bulunan ortamın yaratılmasına yönelik  Ermeni-Azeri zirvesindeki mutabakatları yeniden teyid ettiler.

Bu amaçla özellikle cephe hattında uluslararası gözlemci sayısının artması hususunda mutabık oldular. Son dönemde temas hattında ateşkes rejiminin korunmasına yönelik memnuniyetlerini ifade ettiler. Regülasyona yönelik önemli/kapsamlı meselelere dair ayrıntılı görüş alışverişinde bulunuldu.
Devlet başkanları bir dizi mesele vesilesiyle ortak anlayışa ulaşma hususunun önemini belirttiler, bunların çözümü  Dağlık Karabağ sorununun çözümü meselesinde ilerleme kaydetme koşulları sağlar.
Devlet başkanları düzenli temaslarının önemli hususiyetini belirttiler, St. Petersburg’da gerçekleşen buluşma sonunda davet edilmiş olan AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarına  ek olarak çalışmalara benzeri formatta  devam etme yönünde mutabakat sağladılar».
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.