İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni milletvekilleri “Ateşyan’ın Ermenistan’a girişine izin vermeyiz” girişimine katıldı

Ermenistan Parlamentosu 28 milletvekili “Aram Ateşyan’ın Ermenistan’a girişine izin vermeyiz” girişimine katıldı. Basın mensupları ile görüşen  bölgesel konulardan uzman, bilirkişi Sarkis Hatspanyan, girişimin altına imzalarını atan milletvekillerinin isimlerini açıkladı. Listede hem iktidardaki hem de muhalif partilerinin temsilcileri yer aldı.

Hatırlanacağı üzere 2 Hazıran’da Almana Parlamentosu Ermeni Soykırımı’nı tanıyan yasa tasarısı kabul etmişti. Tasarnın Bundestag’dan geçtikten sonra Türkiye Ermenilerinin Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu karar ile ilgili üzüntüsünü bildiren bir mektup göndermişti. Mektupla Ermenilerin tepkisini çeken Ateşyan’ın Ermeni kilisesinin ruhani meclisine katılmak üzere Ermenistan’a geleceği açıklanmıştı.
Ateşyan’ın Ermenistan’a girmesini engellemek amacıyla Facebook’ta “Aram Ateşyan’ın Ermenistan’a girişine izin vermeyiz” başlıklı girişim açıldı. Girişimciler Ateşyan’ı Yervan’daki “Zvartnots” havaalanında yumurtalarla karşılayacaklarını bildirdi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.