İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bir bildiri de Getronagan Ermeni Lisesi öğrencilerinden Türkiye

Nor Aşagerdner (Yeni Öğrenciler) de bir bildiri yayınlayarak bütün liselilerle dayanışma içinde olduğunu açıkladı. Öğrenciler, “Karanlık sıradanlaşmayacak, bir bebekten katil yaratan devlet, bu gençlikten bir karanlık yaratamayacak” dedi. (Bir karar verin artık Getronagan mı, her ne ise Nor Aşagerner mi? Vay Kez Kağak…HYETERT)

4 Haziran’da İstanbul Erkek Lisesi’nin mezuniyet töreninde öğrencilerin müdüre sırtlarını dönerek sergilediği protesto ve yayınladıkları bildiri, 52 lisenin öğrencilerinin yayınladıkları bildirilerle desteklendi.
Halkaya Nor Aşagerdner  isimli öğrenci grubu da katıldı.
Bir bildiriyle liselilere desteğini açıklayan grup, ‘Gerici topluma karşı direnen lisesi arkadaşlarımızın sonuna kadar yanındayız’ dedikleri bildiride, “Karanlık sıradanlaşmayacak, bir bebekten katil yaratan devlet, bu gençlikten bir karanlık yaratamayacak” ifadelerini kullandı.
167 yıllık Beyoğlu Anadolu Lisesi’nde karma eğitim sona eriyor
167 yıllık Beyoğlu Anadolu Lisesi’nde karma eğitim sona eriyor
Bildiri yayımlayan liseye polis baskını
Bildiri yayımlayan liseye polis baskını
Nor Aşagerdner’in yayınladığı bildiri şöyle:
Gericiliğe, Yozlaşmaya, Faşizme Karşı Ses Çıkartıyoruz!
Devlet eliyle atanan yandaş müdürler vasıtasıyla oluşturulmak istenen dinci/gerici topluma karşı ses çıkaran, direnen liseli arkadaşlarımızın sonuna kadar yanında olduğumuzu belirtmek isteriz.
Herkes çok iyi biliyor ki biz umutla, aydınlıkla, kitapla direndikçe hiçbir zaman karanlık kalıcı bir hükûm süremeyecek bu topraklarda. Karanlık sıradanlaşmayacak. Bir bebekten katil yaratan devlet, bu gençlikten bir karanlık yaratamayacak. Biz, bu uğurda karanlığa sırtlarını dönen, yüreklerini güneşe fırlatan, aydınlık yolunda, umut yolunda tek bir yumruk olup omuz omuza, ortak bir yaşam için mücadele eden herkesin yanındayız.
Doğup büyüdüğümüz ve çok sevdiğimiz bu topraklarda binlerce yıllık varoluşumuza rağmen, bizi ısrarla ötekileştirmeye çalışan, bu akıl almaz zihniyete karşı her zaman dimdik ayakta olup, mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.
Akın var güneşe akın!
Güneşi zaptedeceğiz güneşin zaptı yakın!
Eşitlik, Özgürlük, Adalet!
Nor Aşagerdner

Yorumlar kapatıldı.