İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Papa Francis: “İsa’nın İncil’ini ilk kabul eden ülkeye, Ermenistan’a ziyarette bulunacağım

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis 24 -26 Haziran tarihlerinde Ermenistan’a yapacağı ziyaret ile ilgili açıklamada Hristiyanlığı ilk kabul eden ülkeye gideceğini açıkladı. Papa Francis “Lütfen dua edin benim için. Önümüzdeki günler Doğu’ya, İsa’nın İncil’ini ilk kabul eden Ermenistan’a ziyarette bulunacağım” dedi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco’nun Ermenistan ziyareti 24 Haziran tarihinde başlayacak. Yerevan’ın “Zvartnots” Havalimanında yapılacak resmi karşılama töreninden sonra Papa, Ermenilerin ruhani merkezi olan Ana Taht Kutsal Ejmiadzin’i ziyaret edecek.  Papa’nın Tüm Ermenileri Katolikosu 2. Garegin ile bir araya gelmesi, ayrıca Gümri kentini ve Khor Virap kilisesini ziyaret etmesi bekleniyor.
Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Halkla ilişkiler ve Enformasyon servisinden alınan bilgiye göre ziyaret ”İlk Hristiyan ülkeye ziyaret” sloganını  taşıyacak . Üzerinde Khor Virap manasıtırı ve Ararat dağı’nın resmi olan logonun renkleri Ermeni Apostolik Kilisesini sembole eden mor rengi ve Roma Katolik Kilisesini sembole eden sarı rengi.  Logoda iki kilisenin armalarını da dahil ediyor. 
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.