İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanya’da Soykırım konusunun okul kitaplarına dahil edilmesi tartışılıyor

Almanya’daki “Hay Dat” (Ermeni davası) dairesi başkanı Anto Aznavuryan ülkede Soykırım konusunun okul kitaplarına dahil edilmesinin tartışıldığını belirtti. Aznavuryan “Almanya’da okul kitaplarında Ermeni Soykırımı konusu gereken bir şekilde anlatılmamış. Şimdi Almanya’nın eğitim programına konunun dahil edilmesi tartışılıyor. Bu girişim sayesinde Almanaya’da yaşayan diğer halklar bu sayıda Türkler gerçeği öğrenecek ve o soykırım hakkında bilgilendirilecek” dedi.

2 Haziran’da Almanya Federal Parlamentosu, Ermeni Soykırımı tasarısını ezici bir çoğunlukla kabul etti. Almanya Parlamentosu, Yeşiller Partisi’nin öncülüğünde meclise getirilen yasa tasarısını onayladı.
‘1915 ve 1916 yıllarında Osmanlı İmparatorluğu’nda Ermenilere ve diğer Hristiyan azınlıklara uygulanan soykırımın hatırlanması ve anılması’ başlığını taşıyan tasarıda, 1915’i ilk kez resmen soykırım olarak nitelendiriliyor.
Karar taslağında Alman hükümeti, 1915-1916 yıllarında Ermenilere yönelik sürgün ve imha politikası ile Alman İmparatorluğu’nun rolü konusunda kamuoyunun kapsamlı olarak aydınlatılması çalışmalarına katkı sağlamaya ve Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi ve iki halk arasında barışma sürecini ileriye taşıyacak faaliyetleri desteklemeye çağrılıyor.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.