İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Putin, 20 Haziran’da St. Petersburg’da Aliyev ve Sarkisyan’la Karabağ sorununu değerlendirecek

RF devlet başkanı Vladimir Putin 20 Haziran’da St. Petersburg’da Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanları Serj Sarkisyan ve İlham Aliyev’le müstakil buluşmalar gerçekleştirecek. Daha sonra Karabağ temalı üçlü buluşma gerçekleşecek.

RIA-Novosti’nin verdiği habere göre,  bilgi RF devlet başkanı yard. Yuri Ushakov’dan geldi.
Ushakov ʺ20 Haziran’da St. Petersburg’da malum  sorunun regülasyonu temalı Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanları üçlü buluşması planlanmakta. Başlangıçta Putin’in tek tek Sarkisyan ve Aliyev’le buluşması, daha sonra 3 cumhurbaşkanının birlikte müzakereler yürütmesi öngörülmektedirʺ dedi.
Rus tarafının, taraflara çatışmanın çözümü işinde aktif destek gösterme çabasında olacağını kaydeden Ushakov  ʺHala devam etmekte olan askeri işlemlerin durdurulmasında bizim zaten kararlı rol oynadığımızı söyleyebilirimʺ dedi.
ʺŞimdi, doğal olarak tamamıyla AGİT Minsk Grubu eşbaşkanı diğer ülkelerle ve 2009-2013 esnasında Rusya, ABD ve Fransa devlet başkanları ortak bildirileri zemininde metne dökülmüş ilkeler  zemininde aracılık misyonuna devam etmeye hazırız. Rusya tarafı en alakadar ve aktif müzakereler yürütecektirʺ dedi.
Ushakov, Rusya’nın RF, ABD ve Fransa cumhurbaşkanlarını Dağlık Karabağ sorununun  kuvvet yoluyla çözümüne müsaade edilememesi yanısıra Ermenistan ve Azerbaycan liderlerine münazaalı meselelerin kuvvet kullanmama veya kuvvet uygulama tehdidine izin verilemiyeceği, devletlerin toprak bütünlüğü, halkların hukuki eşitliği kader tayini hakkı temelinde çağrılarda bulunan ortak bildirileri mecrasında aracılık misyonunu devam ettirme kararında olduğunu ifade etti.
RF devlet başkanı yard., Rusya’nın çatışma taraflarının 1994 Ateşkes Anlaşmasını sıkı şekilde korumlara gerektiğinden hareket ettiğini belirterek ʺTüm çatışmacı taraflara itidal gösterilmesi, kuvvet kullanımından vaz geçilmesi ve durumda stabilizasyon için her tip tedbire teşebbüs edilmesi çağrısında bulunuyoruzʺ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.