İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

CHP’li Yılmaz’dan Almanya’ya Tepki, Ermenistan’a Uyarı

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, son dönemde dış politikada yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Alman Federal Meclisi’nde onaylanan sözde soykırım kararına sert tepki gösteren Yılmaz, “Sözde soykırım iddiaları Türkiye’ye karşı bir şantaj, silah olarak kullanılıyor” dedi. Yılmaz, şunları söyledi: “Bu, Türkiye’yi sevmeyen çevrelerin sürekli parlamentolarında gündeme getirdiği, Türkiye’yi hizaya getirmek istedikleri bir şantaj aracıdır. Ermenistan halkı ile bir sorunumuz yoktur. Bizim sorunumuz soykırım kelimesi ile. Bize toprak ve tazminat olarak rücu ettirilebilecek uluslararası bir terminoloji ve sonuçları olan bir terimin bize zorla kabul ettirilmeye çalışılmasıdır.”

***
CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, son dönemde dış politikada yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, son dönemde dış politikada yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Alman Federal Meclisi’nde onaylanan sözde soykırım kararına sert tepki gösteren Yılmaz, “Sözde soykırım iddiaları Türkiye’ye karşı bir şantaj, silah olarak kullanılıyor” dedi.
Yılmaz, şunları söyledi: “Bu, Türkiye’yi sevmeyen çevrelerin sürekli parlamentolarında gündeme getirdiği, Türkiye’yi hizaya getirmek istedikleri bir şantaj aracıdır. Ermenistan halkı ile bir sorunumuz yoktur. Bizim sorunumuz soykırım kelimesi ile. Bize toprak ve tazminat olarak rücu ettirilebilecek uluslararası bir terminoloji ve sonuçları olan bir terimin bize zorla kabul ettirilmeye çalışılmasıdır.”
Ermenistan’ın sözde soykırım iddialarının Türkiye ile Ermenistan arasındaki sınırı açtırabilmek için bir baskı aracı olarak kullandığına da işaret eden Yılmaz, Ermenistan hükümetini uyardı.
Yılmaz, “Ermenistan yönetiminin şunu bilmesi lazım; Türkiye- Ermenistan sınırını açmanın yolu Türkiye’yi başka ülkelerin parlamentolarında karalamakla, Türkiye’ye karşı bir konuyu şantaj olarak kullanarak olmaz. Ermenistan’ın önce işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmesi lazım. Türkiye’nin dostu olduğunu bilmesi lazım. ve Türkiye tarihi ile ilgili kendi söylencesini Türkiye’ye şablon olarak geçirmemesi gerekiyor” dedi.
Suriye’de yaşanan son gelişmeleri de değerlendiren Öztürk Yılmaz, Türkiye’nin Suriye’nin bütünlüğünün sağlanması noktasında yeni denklemler üretmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, “Türkiye’nin, İran ve hatta istihbarat olarak Esat’ın bazı unsurları ile iletişim içinde olması şart” dedi.

Yorumlar kapatıldı.