İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bostancıyan: Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki askeri dengeyi ihlal etti

Miras Partisi milletvekili Zaruhi Bostancıyan, Rusya’nın Azerbaycan’a 5 milyar Doları aşkın tutarda silah satışı ve bunun devam edeceğinin resmen açıklanması, 2014 öncesinde Ermeni ve Azeri tarafları arasında olan askeri dengeyi bozduğunu kaydeden milletvekili ʺGeçtiğimiz yıl anlaşma imzalanmıştı, buna göre Ermenistan’a güya 200 milyon Dolarlık imtiyazlı kredi tahsis edilmekteydi. Bu meblağla modern silahlar satın alıp, bozulan dengeyi düzeltecektik. Ancak bu silahların tedarikinin yapılıp yapılmayacağı bariz değil.

***
Ermeni ve Azeri tarafları arasındaki askeri denge Rusya sayesinde bozuldu ve bu devam etmekte. Beyan bugün 14 Haziran’da gerçekleşen basın toplantısında Miras Partisi milletvekili Zaruhi Bostancıyan’dan geldi.
Rusya’nın Azerbaycan’a 5 milyar Doları aşkın tutarda silah satışı ve bunun devam edeceğinin resmen açıklanması, 2014 öncesinde Ermeni ve Azeri tarafları arasında olan askeri dengeyi bozduğunu kaydeden milletvekili ʺGeçtiğimiz yıl anlaşma imzalanmıştı, buna göre Ermenistan’a güya 200 milyon Dolarlık imtiyazlı kredi tahsis edilmekteydi. Bu meblağla modern silahlar satın alıp, bozulan dengeyi düzeltecektik. Ancak bu silahların tedarikinin yapılıp yapılmayacağı bariz değil. Ben bunun gerçekleşmeyeceğine eminim. Tek taraflı politikanın menfaatlerimizden kaynaklanmadığını anlamalıyız. Tam tersine egemenliğimizden taviz vermemeliyiz ʺ dedi.
 Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.