İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD’deki katliamı IŞİD üstlendi

ABD’de 50 kişinin yaşamını yitirdiği gece kulübü katliamını IŞİD üstlendi. ABD’nin Florida eyaletinin Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği gece kulübüne düzenlenen saldırıda 50 kişi öldü, 53 kişi yaralandı. Saldırganın kimliği Afgan asıllı Amerikan vatandaşı Omar Mateen olarak açıklandı. 20 yaşlardaki saldırganın ABD’de silah eğitimi aldığı belirtiliyor. ABD’nin terör listesinde ismi bulunmadığı kaydedilen Mateen’in saldırı sırasında acil servisi arayarak IŞİD’e bağlılık yemini ettiği ortaya çıktı. Çok geçmeden saldırının arkasındaki örgüt de belli oldu. Saldırıyı  terör örgütü IŞİD üstlendi.

OBAMA’DAN AÇIKLAMA
ABD Başkanı Barack Obama da saldırıya ilişkin açıklama yapmak üzere kameralar karşısına geçti.
“FBI, saldırıyı bir terör saldırısı olarak soruşturmaktadır” diyen Obama, şunları kaydetti:
“Her türlü çabanın gösterilmesi için terör bağlantısı varsa ortaya çıkarılması emrini verdim. Bu Amerika’nın herhangi bir yerinde gerçekleşebilirdi. Orlando’nun yanında olacağız. Güvenlik güçlerimiz her gün hayatlarını tehlikeye atarak bu fedekarlıkları yapıyor. Bu tüm Amerika ve eşcinsel toplum için üzücü bir gün. Burada saldırgan insanların dostlarıyla bir araya gelmeyi seçtiği bir gece kulübüne saldırdı. Burası sadce bir gece kulübü değil bir dayanışma merkeziydi. Bu saldırı kim olursa olsun, etnik kimliği, cinsel tercihi, dini ne olursa olsun terörün tüm halkı hedef aldığını bize göstermiştir.”

“HİÇBİR ŞEY YAPMAMAKLA AYNI”
Bireysel silah satışına yönelik kontrollerin artırılması gerektiğini işaret eden Obama, “Bu olay bir saldırganın, okulda olsun ya da bir tapınak olsun ya da gece kulübünde olsun buradaki insanları katledebilmek için silah almasının ne kadar kolay olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu konuda engelleyici bir karar almamak hiçbir şey yapmamakla şe değerdir” ifadesini kullandı.
ABD TARİHİNİN EN BÜYKÜ SALDIRISI
Obama, saldırının ABD tarihindeki en büyük katliam olarak tarihe geçtiğini de söyledi.
ABD Başkanı’nın açıklaması daha önce yaşanan benzer saldırıları akla getirdi.
Bundan önceki en büyük saldırı 2007’de “Seung Hui Cho” adlı bir öğrenci tarafından Virginia Tech üniversitesinde gerçekleştirilmişti. Saldırgan 32 kişi öldürüp intihar etmişti.
adlı saldırgan bir ilkokulu hedef almış ve 20’si çocuk 26 kişiyi öldürürken sonra intihar etmişti.

2015’te ise Said Ridvan Faruk ve Taşfen Malik adlı çiftin, San Bernardino’da engellilerin hizmet aldığı bir binaya düzenlediği saldırıda 14 kişi hayatını kaybetmişti.
Ancak yapılan açıklamanın aksine saldırganların uluslararası bir terör örgütüyle bağlantıları bulunamamıştı.
2009’da bu kez Teksas’ta bir askeri üs hedef alınmış ve Nidal Malik Hasan adlı bir askerin düzenlediği saldırıda 13 kişi yaşamını yitirmişti. Saldırgan idam cezasına çarptırılmıştı.

http://www.mynet.com/haber/dunya/abddeki-katliami-isid-ustlendi-2494234-1

Yorumlar kapatıldı.