İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Eski Ermeni Kilisesi’nde İftar Programı

Çanakkale’de eski Ermeni Kilisesi’nde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tasavvuf Topluluğu tarafından iftar düzenlendi.Çanakkale’de 17. yüzyılda inşa edilen, uzun yıllar ayinlerin yapıldığı Surp Kevork Ermeni Kilisesi’nde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tasavvuf Topluluğu tarafından iftar düzenlendi. Kilise, dönem dönem silah deposu, etnografya müzesi, kültür merkezi ve güzel sanatlar bölümü dersliği olarak kullanıldı. Eski yapı, son olarak ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğuna, Kültür ve Sanatevi olarak kullanılması için tahsis edildi.

Uzun yıllar Ermeni cemaatinin ayinlerini gerçekleştirdiği tarihi binada, şimdilerde tasavvuf öğretileri aktarılıyor, sema eğitimi veriliyor. Bu kapsamda eski Ermeni Kilisesi bahçesinde Ramazan boyunca iftar yemeği verilecek.
ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu Akademik Danışmanı öğretim görevlisi Halit Kuşku, ramazan ayı boyunca eski Ermeni Kilisesi’nde iftar programları düzenleyeceklerini belirterek, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tasavvuf Topluluğu Çanakkale’de bulunan eski Ermeni Kilisesi’nde yaklaşık 3 senedir faaliyet vermekte. Ramazan ayında halkımıza, öğrencilerimize bu bölgede bulunan ihtiyaç sahiplerine ücretsiz iftarlar, yardımlar ve ikramlar yapmaktadır. Anadolu’nun bağrından yetişen sufi geleneği, sufi kültürü almada vermeyi, bu noktada karşılık beklemeden insanlara yardım etmeyi ve bu hususta Hz. Mevlana, Yunus Emre ve Hacı Bektaşi Veli öğretisi üçgeninde yardımı, sevgiyi ve merhameti içerir. Çanakkale’de ki bu sufi topluluğu hiçbir karşılık beklemeden, insanlardan bir menfaat ummadan hatta kendilerinden dua dahi istemeden insanlara karşılıksız olarak bu hizmeti sunmakta. Çanakkale’de yaklaşık 30 gün boyunca iftar verip, 10 bin kişiye iftar vermeyi planladık. Dünyanın en büyük Gelibolu Mevlevihanesi’nde bizim il sınırlarımız içerisinde burada da 3 bin kişilik iftar vermeyi planladık. Ve onun dışında da Çanakkale’de de hergün yaklaşık 300 kişiye iftar hizmeti verilmekte. Burada çalışan arkadaşlar tamamen gönüllülük esasına göre çalışmakta” dedi.

Yorumlar kapatıldı.