İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kocharyan: ”Ateşyan’ın mektubu İstanbul Ermenileri’nin baskı altında yaşadığını kanıtlıyor”

Ermenistan Dışişleri Bakan yardımcısı  Shavarsh Kocharyan İstanbul Ermeni Patrikhanesi Vekili Aram Ateşyan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektubun, İstanbul Ermenilerinin baskı altında yaşadığını kanıtladığını dile getirdi…. Ermenistan Parlamentosu Müreffeh Ermenistan grup temsilcisi milletvekili Naira Zohrabyan, Ateşyan’ın yaptığının daha önce Ermeni tarihinde görülmemiş aşağılıkta bir davranış olduğunu söylerken Eçmiadzin’e çağrıda bulundu , “Bu kişi görevden alınmalıdır, bu aynı zamanda bana farklı kanallar ile ulaşan birçok İstanbullu Ermeninin de arzusudur” şeklinde konuştu. Zohrabyan’ın bu çağrısına Eçmiadzin’den cevap geldi. Mayr Ator (Ana Merkez) Eçmiadzin  Haberleşme Bölümü Müdürü Kahana Vahram Melikyan “Bolis Ermeni Patrikliği orada yaşayan insanlar yani Ermeni cemaati için sorumludur. Bugün o ülkede ne kadar büyük bir korku ortamı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ateşyan’ın bu adımı cemaatini korumak  ve Türk milliyetçilerin olası saldırılarını engellemek  için atılmıştır. Kısaca bu adımı ihanet olarak değil, bir koruma adımı olarak görmek gerekir” şeklinde konuştu.

***
Ermenistan Dışişleri Bakan yardımcısı  Shavarsh Kocharyan İstanbul Ermeni Patrikhanesi Vekili Aram Ateşyan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı mektubun, İstanbul Ermenilerinin baskı altında yaşadığını kanıtladığını dile getirdi.
Kocharyan ”Çok üzücü bir olay. Yorumlamak istemiyor bile, ama şu mektup oradaki Ermenilerin baskı altında yaşadığını kanıtlıyor” dedi.
İstanbul Ermeni Patrikhanesi Vekili Aram Ateşyan, Almanya tarafından Ermeni Soykırımının tanınması ardından  Aram Ateşyan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bir mektup gönderip, alınan kararın derin bir üzüntü yarattığını belirterek, “Türkiye Ermenileri Cemaati olarak bu üzüntüye paydaş olduğumuzu, kalbi ve samimi duygularımızın bir ifadesi olarak Yüksek Makamınıza arz ediyoruz” demişti.
Ateşyanın söz konusu mektubu hem Türkiye’de hem de Ermenistan’da şiddetle kınandı. Ermenistan Parlamentosu Müreffeh Ermenistan grup temsilcisi milletvekili Naira Zohrabyan konuyu gündeme getirenler arasında oldu.
Zohrabyan Ateşyan’ın yaptığının daha önce Ermeni tarihinde görülmemiş aşağılıkta bir davranış olduğunu söylerken Eçmiadzin’e çağrıda bulundu , “Bu kişi görevden alınmalıdır, bu aynı zamanda bana farklı kanallar ile ulaşan birçok İstanbullu Ermeninin de arzusudur” şeklinde konuştu.
Zohrabyan’ın bu çağrısına Eçmiadzin’den cevap geldi. Mayr Ator (Ana Merkez) Eçmiadzin  Haberleşme Bölümü Müdürü Kahana Vahram Melikyan “Bolis Ermeni Patrikliği orada yaşayan insanlar yani Ermeni cemaati için sorumludur. Bugün o ülkede ne kadar büyük bir korku ortamı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ateşyan’ın bu adımı cemaatini korumak  ve Türk milliyetçilerin olası saldırılarını engellemek  için atılmıştır. Kısaca bu adımı ihanet olarak değil, bir koruma adımı olarak görmek gerekir” şeklinde konuştu.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.