İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kutsal Ejmiadzin temsilcisi: “Ateşyan’ın bu tür davranışları bir ilk değil”

Ermenistan kaynaklı “Tert.am” internet gazetesine konuşan Kutsal Ejmiadzin Ana Makamı Bilgilendirme Servisi Başkanı rahip Vahram Melikyan, Alman Bundestagı tarafından Ermeni Soykırımı’nın tanınmasının ardından Türkiye Cumhurbaşkanı’na mektup yazarak Cemaat adına üzüntülerini sunan Ateşyanı eleştirdi. Önceki dönemde Türkiye Ermenileri Patriği Mesrop Mutafyan’ın faaliyetleri ile konuşmalarını hatırlatan Melikyan, Ateşyan’ın ise bu tür davranışlarının bir ilk olmadığına dikkat çekti.

***
Ermenistan’daki Kutsal Ejmiadzin Ana Makamı Bilgilendirme Servisi Başkanı rahip Vahram Melikyan, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Başkpiskopos Aram Ateşyan’ın Soykırım çıkışını yorumladı.
Ermenistan kaynaklı “Tert.am” internet gazetesine konuşan Melikyan, Alman Bundestagı tarafından Ermeni Soykırımı’nın tanınmasının ardından Türkiye Cumhurbaşkanı’na mektup yazarak Cemaat adına üzüntülerini sunan Ateşyanı eleştirdi. Önceki dönemde Türkiye Ermenileri Patriği Mesrop Mutafyan’ın faaliyetleri ile konuşmalarını hatırlatan Melikyan, Ateşyan’ın ise bu tür davranışlarının bir ilk olmadığına dikkat çekti.
İstanbul Ermeni Patrikhanesinin, tüm Cemaate karşı sorumlu olduğunu hatırlatan temsilci, “Kanaatimce bu tür açıklamalarla, tüm Kilise’yle ve Kilisenin asıl tutumuyla hiç alakalı olmayan  yerel sorunlar çözülmeye çalışılıyor. Türkiye, olası tüm imkanları kullanarak bazı sorunlar çözmek istiyor. Bu adımın bir mecburiyet olduğunu da mümkün buluyorum”, ifadelerini kullandı.
Türkiye Ermeni toplumunda bile Ateşyan’ın bu tür adımlarından dolayı zaman zaman memnunsuzluk yaşandığını ifade eden “Tert.am” gazetecisine cevaben Melikyan, “Memnunsuzluk yaşanıyorsa bu konuyu çözebilen ilgili makamlara başvurulmalı” ifadelerini kullandı.
Rahip, Kutsal Ejmiadzin Ana Makamının, Patrik Vekili Aram Ateşyan’ın mektubuyla ilgili resmi bir açıklama yapıp yapmayacağına dair şimdilik hiçbir şey söyleyemeyeceğini de sözlerine ekledi.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.