İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Irkçılık ve Hoşgörüsüzlüğe karşı Avrupa Komisyonu Bakü’ye Ermeniler karşı nefret tahrikine son verme çağrısında bulundu

Irkçılık ve Hoşgörüsüzlüğe karşı Avrupa Komisyonu (European Commission against Racism and Intolerance, ECRI) 7 Haziran’da Azerbaycan’a ilişkin yeni raporunu yayımladı… Raporda ″Siyasal liderler, dini kurumlar ve haber araçlarında Ermenilere yönelik nefret tohumları eken dil kullanımı devam etmektedir. Bu retoriği duyarak bir bütün Azerbaycan nesli yetişmiştir. Ermenistan’la uzlaşıya yönelik süreçlerde yer alan aktivistler tartışmalı suçlamalarla hürriyeti bağlayıcı cezalara çarptırılmış ve Taliş’lilere yönelik de nefret dili kullanıldığı endişeleri bulunmaktadır. ECRI kamu görevlilerinin Ermenilere yönelik nefret tahrikinden uzak durmalarının temini, çoğulcu ve bağımsız sivil toplumun gelişimi için eşdeğer koşullar yaratılması için yönetime çağrıda bulunmaktadır.

***
Irkçılık ve Hoşgörüsüzlüğe karşı Avrupa Komisyonu (European Commission against Racism and Intolerance, ECRI) 7 Haziran’da Azerbaycan’a ilişkin yeni raporunu yayımladı.
ECRI raporunda Azerbaycan’da nefret dili kullanımı, bağımsız sivil toplum ve haber araçlarına yönelik baskılar, LGBT topluluğuna ilişkin önyargılı baskılar ve dini azınlıklara yönelik ayrımcılık vesilesiyle endişe ifade edilmekte.
Raporda ″Siyasal liderler, dini kurumlar ve haber araçlarında Ermenilere yönelik nefret tohumları eken dil kullanımı devam etmektedir. Bu retoriği duyarak bir bütün Azerbaycan nesli yetişmiştir. Ermenistan’la uzlaşıya yönelik süreçlerde yer alan aktivistler tartışmalı  suçlamalarla hürriyeti bağlayıcı cezalara çarptırılmış ve Taliş’lilere yönelik de nefret dili kullanıldığı endişeleri bulunmaktadır
ECRI kamu görevlilerinin Ermenilere yönelik nefret tahrikinden uzak durmalarının temini, çoğulcu ve bağımsız sivil toplumun gelişimi için eşdeğer koşullar yaratılması için yönetime çağrıda bulunmaktadır. Ayrıca , Ermeni subayın katli için Budapeşte’de müebbet hapse mahkum olan Ramil Safarov’un affedilmesi ve hizmet kademesinde ilerlemesinin ırkçı zeminde cürüm işleyen şahıslarda cezalandırılmama hissiyatının teşvikine katkıda bulunduğunun altı çizilmektedir. Komisyon  Azerbaycan yönetimine sürekli nefret retoriğine son verme telkininde bulunmaktadır.
″Azerbaycan ayrımcılıkla mücadelede kapsamlı yasa kabul etmemiş ve özel sektörde ırkçılık ve ayrımcılığı önleme ve bunlara yönelik mücadele için kurumlar yoktur″ denmekte ″ denmekte.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.