İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Foreign Policy: “Türkiye, Avrupa’daki son müttefikini de kaybetti”

Dış politika dergisi “Foreign Policy”, son dönemde değişik ülkelerle sorunlar yaşayan Türkiye’nin “Avrupa’daki son müttefikini” de kaybettiğini ileri sürdü. Alman Federal Meclisi tarafından Ermeni Soykırımı’nın tanınmasının, Avrupa Birliği ve Türkiye arasındaki sığınmacı anlaşması sebebiyle iyice zorlaştığını kaydeden dergi, “Almanya’dan, imzalanan anlaşmaya önayak olan ülkeden, Türkiye’nin en önemli ticari partnerinden büyükelçiyi geri çağırmak Avrupa Birliği üyeliğini isteyen Ankara için iyi bir adım değil” diye yazdı.

“Foreign Policy”ye konuşan Washington Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi’nden Bülent Alirıza, kararın Ankara-Berlin ilişkilerine olan etkilerinden bahsetmek için erken olduğunu ifade ederek:
“Türkiye’nin dış politikasının zor bir periyottan geçtiği bu dönemde, Almanya Türkiye’nin güvenebileceği tek ülkeydi ve ona arka çıktı. Kararın Türkiye-Almanya ilişkilerini etkileyeceği açık, ancak soru büyükelçinin çağrılmasının ve meclis tarafından verilen cevabın ardından neler olacağı.” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:   Ermenihaber.am

http://www.ermenihaber.am/tr/news/2016/06/06/Foreign-Policy-T%C3%BCrkiye-Almanya/84163

Yorumlar kapatıldı.