İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Selimyan: Halep Ermeni mahalleleri Bundestag Tasarısı sonrasında Türk militanlarca roket atışına tutuluyor

Halep Ermeni Evangelik Toplumu toplum önderi Kd.Pastör Harutyun Selimyan, ″Halep Ermeni mahalleleri üzerine roketli saldırılar yoğunlaştı, kent çok gerilimli, iki gün önce Ermeni mahalleleri üzerine güçlü bir saldırı oldu, bu sanıyorum Bundestag’ın kabul ettiği tasarının sonucuydu. 4 Ermeni hayatını kaybetti, bu bizim için büyük bir kayıptı, onlarca yaralımız da var, bunun haricinde 7-8 bina tamamıyla tahrip oldu. Bütün bunlar Türkler tarafından yapılan saldırılar, Türk militanların kaldığı alan Halep Nor Gyugh mahallesine çok yakın. Bu şekilde bir kez daha Ermeni halkına zarar vermeye çalıştılar″ dedi.

***
Halep Ermeni mahalleleri son 2 gündür Alman parlamentosu Bundestag  tarafından Ermeni Soykırımını tanıyan Tasarı sonrasında yoğun şekilde roket saldırsına hedef oluyor. Bilgi NEWS.am muhabirine açıklamada bulunban Halep Ermeni Evangelik Toplumu toplum önderi Kd.Pastör Harutyun Selimyan’dan geldi.
Selimyan ″Halep Ermeni mahalleleri üzerine roketli saldırılar yoğunlaştı, kent çok gerilimli, iki gün önce Ermeni mahalleleri üzerine güçlü bir saldırı oldu, bu sanıyorum Bundestag’ın kabul ettiği tasarının sonucuydu. 4 Ermeni hayatını kaybetti, bu bizim için büyük bir kayıptı, onlarca yaralımız da var, bunun haricinde 7-8 bina tamamıyla tahrip oldu. Bütün bunlar Türkler tarafından yapılan saldırılar, Türk militanların kaldığı alan Halep Nor Gyugh mahallesine çok yakın. Bu şekilde bir kez daha Ermeni halkına zarar vermeye çalıştılar″ dedi.
Harutyun Selimyan, «Zvatnots» olarak da anılan Ermeni Katolik toplumuna ait Sb. Yerrordudyun Kilisesinin büyük zarar gördüğünü belirtti. Kilise bitişiğindeki okul ve rahibeler ait odalar büyük zarar gördü.
NEWS.am 2 Haziran’da Halep’in teröristlerce  roket atışına uğraması sonucu 4 Ermeninin hayatını kaybettiğini bildirdi.Ermeni Apostolik Kilisesi Beriye Diyakozluğunun verdiği habere göre «Ilımlı muhalefet militanları  esasata Ermeni meskun Süleymaniye, Nor Gyugh mahalleleri yanısıra  Şeyh Maksud, Jabriem ve Hauay yörelerine roke atışı gerçekleştirdiler» denmekte. Özellikle Sp. Yerrordutyun Kilisesi çevresi olmak üzere Nor Gyugh mahallesi daha yoğun saldırıya uğradı. Roketlerden birinin bir işyeri üzerine düşmesi sonucu Vazgen Djapaghjuryan (d.1942), Hovsep Janetsyan (d.1967), Levon Kelkhacheryan (d.1954)  ve Haçik Abulabutyan (d.1949) hayatını kaybetti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.