İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni ünlü boksör Arthur Abraham Almanya Bundestag’ın kararını değerlendirdi

Profesyonel boks orta sıklet eski dünya şampiyonu Arthur Abraham, Almanya Federal Meclisi (Bundestag) tarafından Ermeni Soykırımı’nın tanınmasını değerlendirdi. “Ben, boksör Arthur Abraham, 2 Haziran’da Almanya Bundestag’ın, Ermeni Soykırımı’nı kınayan tasarının kabul ettiğinden gurur duyuyorum. Almanya Ermenileri olarak biz, burada faaliyet gösteren sayısız Ermeni kurum ve kuruluşlar, bireyler seviyesinde tüm Ermeniler için önemli olan bu konuya destek vermek için yıllar boyunca her çabayı harcadık. Zaten böyle olması da gerekiyor.

Biz, Ermeni Soykırımı’nın tanınmasını, kınanmasını ve tazmin edilmesini hedefleyen mücadelemizi tüm dünyada devam ettirmeliyiz. Ve bu hedefimiz için her kürsüyü kullanmalıyız. Benim durumumda bu kürsü, ringdir”.
Ermeni Soykırımı’nın tanınması ile kınanmasının, yeni soykırımı suçlarının işlenmesini önleyeceğini ve halkların yakınlaşmasına yol açacağını söyleyen Abraham, şu şekilde devam etti:
“Her zaman ve her yerde Ermeni kimliğimle gurur duyuyorum.  Bugün yine gururluyum, çünkü yaşadığım ülke olan Almanya, Ermeni Soykırımı’nı kınayan yasa tasarısını kabul etti.”
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.