İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İşte Ermeni soykırımı var diyen 11 Türk vekil

Ermeni soykırımı tasarısını Alman meclisine getiren isim ise Türkiye kökenli olan Yeşiller Partisi’nin Eş Başkanı Cem Özdemir oldu. Tasarısının oylamasında tek ret oy Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Bettina Kudla’dan gelirken, tek çekimser oy da yine CDU milletvekili Oliver Wittke’dan geldi. Buna karşın Alman Parlamentosu’nda yer alan 11 Türkiye kökenli vekil tasarıya destek verdi.

***
Dün Alman Federal Meclisinde kabul edilen Ermeni soykırımı tasarısına evet oyu veren 11 Türk’ün kimi Tokatlı kimi Adanalı..
1915 olaylarını “soykırım” olarak niteleyen tasarı Almanya Parlamentosu’nda kabul edildi. Alman Federal Meclisi’nde “Ermeni soykırımı tasarısı” bir ret ve bir çekimser oyla kabul edildi.
11 TÜRK, TASARIYA “EVET” OYU VERDİ

Ermeni soykırımı tasarısını Alman meclisine getiren isim ise Türkiye kökenli olan Yeşiller Partisi’nin Eş Başkanı Cem Özdemir oldu. Tasarısının oylamasında tek ret oy Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Milletvekili Bettina Kudla’dan gelirken, tek çekimser oy da yine CDU milletvekili Oliver Wittke’dan geldi. Buna karşın Alman Parlamentosu’nda yer alan 11 Türkiye kökenli vekil tasarıya destek verdi.

İŞTE VATANINA İHANET EDEN O 11 TÜRK;

İşte Ermeni soykırımı var diyen 11 Türk vekil

TASARIYI HAZIRLAYAN CEM ÖZDEMİR; BABASI ÇERKES

Aynı zamanda milletvekili de olan Cem Özdemir, 12 Eylül 1965 tarihinde Türkiye’den göç eden Tokat-Turhal’lı bir işçi ailenin oğlu olarak Almanya’nın güneyindeki Baden-Württemberg eyaletinde, Bad Urach kentinde doğdu. Babası Çerkes kökenli, annesi ise İstanbullu. Liseyi bitirdikten sonra Reutlingen Sosyal Bilimler Fakültesinde sosyal pedagoji eğitimi aldı. 1987 yılından sonra da eğitimci ve serbest gazeteci olarak çalıştı.

TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKARILDI

16 yaşında Alman vatandaşlığına geçme başvurusunda bulundu. Gerekçelendirmesi,“kendisinin bu ülkenin politik bilincine sahip bir vatandaşı” olarak hissetmesi oldu. Askerlik hizmetini yapmadığından ötürü vatandaşlıktan çıkartılması iki yıl süren Özdemir, 18 yaşında Alman vatandaşlığını elde ederek, Türk vatandaşlığından çıkarıldı.
İşte Ermeni soykırımı var diyen 11 Türk vekil

ÖZCAN MUTLU; AYDIN DOĞAN’A OTEL ALMASI İÇİN ARACI OLDUĞU KONUŞULDU

1968 Kelkit (Gümüşhane) doğumlu. 1973 yılından beri Almanya’da yaşıyor. Özcan Mutlu, 2011 yılında Aydın Doğan’ın Almanya’da 5 yıldızlı 5 oteli satın almak için 380 milyon Euroluk teklif sunduğu ve kendisinin görüşmelere aracı olduğu şeklinde Focus dergisinde yayınlanan haberin yalan olduğu gerekçesi ile dergiye karşı dava açmıştı. Dava için tanınmış medya avukatlarından Christian Schulz’u tutan Mutlu, avukatı aracılığı ile dergiye karşı dava açılması için müracaatta bulunmuştu. Avukat Schulz, derginin haberi tekzip etmesi, geri çekmesi ve internet ortamında yaymaması talebinde bulunmuştu.

YEŞİLLER PARTİSİ VEKİLİ EKİN DELİGÖZ, TOKATLI

1971 Tokat doğumlu. 1979 yılında ailesiyle birlikte Almanya’ya geldi. Konstanz ve Viyana’da İdare Bilimleri eğitimi gördü. Meclise Yeşiller partisinden giren Deligöz 1998 yılından bu yana Federal mecliste.
İşte Ermeni soykırımı var diyen 11 Türk vekil

TÜRBAN KARŞITI SÖYLEMLERİYLE ÖNE ÇIKMIŞTI

Deligöz, 2006 yılında ‘Bild am Sonntag’ gazetesi aracılığıyla birkaç kadın milletvekiliyle birlikte kadınlara yönelik yaptığı çağrıda “Türban kadınlara baskının sembolüdür. Kadınların türban takmasını isteyen onları seks objesi olarak görüyor demektir. Ben Müslüman kadınlara şu çağrıda bulunuyorum: Günümüzün koşullarına göre yaşayın. Almanya’yı yaşayın. Türbanı çıkarın. Erkekler gibi aynı vatandaşlık haklarına sahip olduğunuzu gösterin” şeklinde açıklamada bulunmuştu. Deligöz bu açıklamasının ardından dinci kesimler tarafından tehdit edilmişti.
İşte Ermeni soykırımı var diyen 11 Türk vekil

UYUM BAKANI AYDAN ÖZOĞUZ, TÜRK ÖĞRENCİ DERNEĞİ BAŞKANLIĞI YAPTI

1958 yılında Kilis’ten Almanya’ya çalışmaya giden işçi ailesinin çocuğudur. Ailesinin yaptığı gıda ticaretinde başarılı olmasından sonra Özoğuz 1989 yılında Almanya vatandaşı oldu. Öğrencilik yaptığı yıllarda Hamburg’da iki yıl süreyle Türk Öğrenci Derneği başkanlığını yaptı. Öğrencilik yaşamının ardından Alman Sosyal Demokrat Partinin ilk Türk kökenli başkan yardımcılığı görevini yürüttü. Almanya’da 2013 yılında Göç ve Uyum Bakanlığı görevine getirilmiştir.

“RADİKAL İSLAMCI” OLDUKLARI GEREKÇESİYLE MERCEK ALTINA ALINMIŞLARDI

Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetesi Bild gazetesi, Aydan Özoğuz’un kardeşleri Yavuz Özoğuz ve Gürhan Özoğuz’un, radikal İslamcı oldukları gerekçesiyle yıllarca Almanya Anayasayı Koruma Birimi tarafından mercek altına alındığını yazmıştı. Alman Bild gazetesinde yer alan habere göre, Özoğuz kardeşler, kurdukları Muslim Markt internet sitesinde yıllarca İsrail düşmanlığı yaparken, İran yanlısı yayınları nedeniyle Anayasayı Koruma Birimi tarafından yıllarca izlendi.
İşte Ermeni soykırımı var diyen 11 Türk vekil

ALMAN SOSYAL DEMOKRAT PARTİ MİLLETVEKİLİ MAHMUT ÖZDEMİR

Duisburg ikinci bölgeden doğrudan seçilen SPD üyesi Özdemir 26 yaşında. Federal Meclis milletvekilleri arasında en genç milletvekili unvanını alarak tarihteki yerini alan Özdemir, Duisburg’da işçi ailesinin çocuğu olarak 1987 yılında dünyaya geldi. Özdemir, liseyi bitirdikten sonra Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi’nde hukuk eğitimi aldı. Öğrenci olduğu dönemde Sosyal Demokrat Parti’de çalıştı. Duisburg’da yapılan 2009 yerel seçimlerinde belediye Meclis Üyesi seçilen Özdemir, 2013 seçimlerinde Duisburg 2. bölgeden oyların yüzde 43,2’sini aldı.
İşte Ermeni soykırımı var diyen 11 Türk vekil

SOSYAL DEMOKRAT PARTİ VEKİLİ METİN HAKVERDİ; ANNESİ ALMAN

Almanya’nın Hamburg kentinde 1969 yılında doğan Hakverdi Kiel ve ABD’nin Indiana kentinde hukuk eğitimi aldı. Annesi Alman, babası Türk olan Hakverdi, 1999 yılında Hamburg’da avukat olarak çalışmaya başladı. 2008 yılında Hamburg Eyalet Meclisi seçimlerinde Billstedt-Wilhelmsburg-Finkenwerder seçim bölgesinden doğrudan seçilerek Eyalet Meclisi’ne girdi. Hakverdi, Hamburg-Bergedorf-Harburg seçim bölgesinden SPD’den doğrudan aday olan Hakverdi de oyların yüzde 40,4’ünü alarak Meclis’e girdi.
İşte Ermeni soykırımı var diyen 11 Türk vekil

ALMAN SOSYAL DEMOKRAT PARTİ VEKİLİ CANSEL KIZILTEPE

Berlin’de 1975 yılında doğan Kızıltepe lise eğitiminden sonra Berlin Teknik Üniversitesi’de iktisat eğitimi gördü. Alman Sendikalar Birliği ve Ekonomi Araştırma Enstitüsü’nde ve Berlin Meslek Akademi’de eğitmen olarak çalışan Kızıltepe, Sosyal Demokrat Parti’ye 2005 yılında üye oldu ve parti içinde çeşitli alanlarda faaliyet gösterdi. SPD Milletvekili Ottmar Schreiner’in meclis bürosunda yönetici olarak çalışan Kızıltepe SPD Kreuzberg ilçe listesinden 5. sıradan milletvekili seçildi.
İşte Ermeni soykırımı var diyen 11 Türk vekil

ALMAN SOSYAL DEMOKRAT PARTİ MİLLETVEKİLİ GÜLİSTAN YÜKSEL

1962 Adana doğumlu. Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Möncengladbach kentinden aday olan Yüksel partisi SPD’den Meclis’e girmeyi başardı. Yüksel uyum politikaları konusunda yaptığı çalışmalarla biliniyor.
İşte Ermeni soykırımı var diyen 11 Türk vekil

SOL PARTİ VEKİLİ SEVİM DAĞDELEN; EVRENSEL GAZETESİNDE ÇALIŞTI

Almanya’nın Duisburg kentinde 1975 tarihinde doğan Dağdelen, 1997 yılında liseyi bitirdikten sonra Marburg‘da hukuk eğitimine başladı. Daha sonra bir yıl Avustralya’da eğitim gören Dağdelen, Verdi sendikası ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DIDIF) üyeliği bulunan Dağdelen, Evrensel gazetesinin yanı sıra ”Tatsacahen” ve ”Junge Stimme” dergilerinde çalıştı. Dağdelen Kuzey Ren Vestfaya eyalet listesinden 3. kez yeniden Bundestag’a girmeyi başardı. Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinden Sol Parti’nin 5. sırasından seçilen Dağdelen aynı zamanda Sol Parti Meclis Grubu Uyum ve Göç Politikaları sözcüsü. İki çocuk annesi Dağdelen, Türk-Alman Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkan Vekilliği görevini de yürütüyor.
İşte Ermeni soykırımı var diyen 11 Türk vekil

SOL PARTİ MİLLETVEKİLİ AZİZE TANK

1950 yılında Ayvalık’ta doğan ve 1972 yılında İstanbul’dan Almanya’ya gelen Azize Tank, Oberpfalz bölgesinde bir porselen fabrikasında çalışmaya başladı. Daha sonra Berlin’e göç eden Azize Tank, burada kurduğu kız ve kadın derneğinin kurucuları arasında yer aldı. Bu alanda faaliyetlerde bulunan Tank, sosyal danışmanlık mesleği konusunda eğitim aldı. Charlottenburg ilçesinde 1990 yılında yabancılar danışmanlığına atanan Tank bu görevi 2009 yılına kadar sürdürdü ve emekliye ayrıldı. Federal Meclis için ilk kez 2013 seçimlerinde Sol Parti’den aday olan Tank, Berlin eyalet listesinden 6. sıradan milletvekili seçildi.
İşte Ermeni soykırımı var diyen 11 Türk vekil

ALMAN HRİSTİYAN DEMOKRAT PARTİ (CDU) MİLLETVEKİLİ CEMİLE YUSUF

Hıristiyan Demokratların ilk Müslüman vekili olan Yusuf Batı Trakya kökenli. Seçim bölgesi Hagen’de doğrudan aday olan Yusuf aynı zamanda eyalet listesindeydi. 2012’den bu yana CDU Kuzey Ren Vestfalya Yönetim Kurulu üyesi olan Yusuf 1978 doğumlu. Almanya’nın Leverkusen kentinde doğan Yusuf, Bonn’daki Rheinische Friedrich-Wilhelms Üniveristesi’nde siyaset bilimi eğitimi aldı. 2008’de Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Uyum Bakanlığı’nda çalışmaya başlayan Yusuf ayrıca, CDU Kuzey Ren Vestfalya Alman Türk Forumu’nun başkan yardımcısı.
http://www.ensonhaber.com/iste-ermeni-soykirimi-var-diyen-11-turk-vekil-2016-06-03.html

Yorumlar kapatıldı.