İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Moskova’da Ermenistan Nükleer Santraline yakıt sevkiyatı ile ilgili konular değerlendirildi

“AtomExpo-2016” çerçevesinde Rosatom’un yakıt şirketi “TVEL”in yönetimi ile Santral’e nükleer yakıt ikmali ile ilgili konular değerlendirdiler. TVEL’den yapılan açıklamada “Görüşmede başta Rus yakıtının ek sevkiyatları olmak üzere ilerideki işbirliğinin perspektiflerini ele alındı” denildi. Nükleer santrali Müdürü Vardanyan ise yaptığı açıklamada “Ermenistan Nükleer Santrali 40 yıldır Rus yakıtıyla işletiliyor. Rusya güvenilir bir ortak. Nükleer alanındaki Ermeni ve Rus uzmanlar hep verimli bir işbirliği içinde bulundu. Umarız ileride de bu yüksek kaliteli yakıtı kullanma imkanımız olacak” ifadelerini kullandı.

***
Ermenistan Nükleer Santrali Genel Müdürü Movses Vardanyan Moskova’da düzenlenen “AtomExpo-2016” çerçevesinde Rosatom’un yakıt şirketi “TVEL”in yönetimi ile Santral’e nükleer yakıt ikmali ile ilgili konular değerlendirdiler.
TVEL’den yapılan açıklamada “Görüşmede başta Rus yakıtının ek sevkiyatları olmak üzere ilerideki işbirliğinin perspektiflerini ele alındı” denildi.
Nükleer santrali Müdürü Vardanyan ise yaptığı açıklamada “Ermenistan Nükleer Santrali 40 yıldır Rus yakıtıyla işletiliyor. Rusya güvenilir bir ortak. Nükleer alanındaki Ermeni ve Rus uzmanlar hep verimli bir işbirliği içinde bulundu. Umarız ileride de bu yüksek kaliteli yakıtı kullanma imkanımız olacak” ifadelerini kullandı.
Daha önce Rosatom’un radyoaktif atıklar, kullanılan nükleer yakıt ve nükleer tesislerin ve radyasyon tehlike oluşturan objelerin devreden çıkarılması alanında devlet politikasından sorumlu Oleg Kryukov yaptığı açıklamada Rus devlet şirketi Rosatom’un Ermeni Nükleer Santralinin kullandığı nükleer yakıtın koruma altında alarak işletmeye hazır olduğunu belirtmiş.
 Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.