İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Binali Yıldırım’dan Ermeni tasarısı yorumu

Tasarı için “Bu oylama çok saçma bir oylama” diyen Yıldırım şöyle konuştu: “Aslı astarı olmayan 1915’de savaş şartlarında yaşanmış sıradan olaylardan biri. Biz çok açık ve seçik diyoruz ki, bütün detayları incelensin. Kimin ne taksiratı varsa ortaya çıksın… Böyle bir kararın çıkmasını arzu etmiyoruz. İnşallah öyle rahatsız edici bir karar çıkmaz. Çıkarsa ne olur hiçbir şey olmaz! Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz çok iyi düzeyde. Türkiye şantaj yapan bir ülke değil. Türkiye aklında ne varsa onu söyler, iki gündemli bir ülke değildir. Biz anlaşmalarımıza sonuna kadar bağlıyız. Burası kabile devleti değil, köklü geleneği olan ülkeyiz. ” (Sayın başbakan bırakın soykırımı katliama bile sıradan diyemeyiz. HYETERT) 

          

***
Başbakan Binali Yıldırım, KKTC ziyareti Almanya Parlementosu’nda oylanacak olan Ermeni tasarısına ilişkin konuştu. Yıldırım, Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin ‘aslı astarı olmayan savaş şartlarında yaşanmış sıradan olay’ yorumu yaptı.
Başbakan Binali Yıldırım, KKTC’ye hareketi öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi.
Kıbrıs sorununa ilişkin “Kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor” mesajı veren Yıldırım, gazetecilerin Almanya Parlementosu’nda oylanacak olan sözde Ermeni soykırım tasarısına ilişkin de sert açıklamalarda bulundu.
Binali Yıldırım
Tasarı için “Bu oylama çok saçma bir oylama” diyen Yıldırım şöyle konuştu:
“Aslı astarı olmayan 1915’de savaş şartlarında yaşanmış sıradan olaylardan biri. Biz çok açık ve seçik diyoruz ki, bütün detayları incelensin. Kimin ne taksiratı varsa ortaya çıksın.
Almanya ile ilişkilerimiz zedelenecektir. Böyle bir kararın çıkmasını arzu etmiyoruz. İnşallah öyle rahatsız edici bir karar çıkmaz. Çıkarsa ne olur hiçbir şey olmaz! Avrupa Birliği ile ilişkilerimiz çok iyi düzeyde. Türkiye şantaj yapan bir ülke değil. Türkiye aklında ne varsa onu söyler, iki gündemli bir ülke değildir. Biz anlaşmalarımıza sonuna kadar bağlıyız. Burası kabile devleti değil, köklü geleneği olan ülkeyiz.  ”            

Yorumlar kapatıldı.