İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan’dan Merkel’e: 1915 tasarısı bütün ilişkileri zedeler

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Merkel’e Almanya Parlamentosu’nda oylanacak Ermeni Soykırımı tasarı hakkındaki ‘kaygılarını’ iletti…Uganda ziyareti öncesi Merkel’le yaptığı görüşmeye ilişkin konuşan Erdoğan, görüşmeye dair şu bilgileri paylaştı: “Kendileri ‘Elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz’ gibi ifadeler kullanıyor. Biz şuna inanacağız: Bizim sözde Ermeni soykırımı gibi bir problemimiz var mı? Bizim böyle bir problemimiz yok. Biz bu konuda rahatız. Bize bu şekilde yaklaşım gösteren Almanya, 3 milyonu aşkın Türk’ün yaşadığı bir ülke, aramızdaki ilişkiler çok çok üst düzeyde. Böyle bir oyuna girecek olursa bu bizim geleceğimize yönelik, iki ülke arasındaki gerek diplomatik, ekonomik, ticari, siyasi, askeri, aynı zamanda NATO’da olan iki ülkeyiz, bütün bunları zedeler.

***
Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Merkel’e Almanya Parlamentosu’nda oylanacak Ermeni Soykırımı tasarı hakkındaki ‘kaygılarını’ iletti. Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkileri hatırlatarak, tasarının geçmesinin “bütün ilişkileri zedeleyeceğini” ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alman Federal Meclisi’nde oylanacak 1915 Ermeni Soykırımı önergesi ile ilgili olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Erdoğan, görüşmede, Almanya Parlamentosu’nda 2 Haziran Perşembe günü oylanacak tasarı hakkındaki ‘kaygılarını’ iletirken, Almanya’nın tasarıya ilişkin ‘sağduyulu bir yaklaşım’ sergilemesinin önem taşıdığını ifade etti.
Uganda ziyareti öncesi Merkel’le yaptığı görüşmeye ilişkin konuşan Erdoğan, görüşmeye dair şu bilgileri paylaştı:
“Kendileri ‘Elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz’ gibi ifadeler kullanıyor. Biz şuna inanacağız: Bizim sözde Ermeni soykırımı gibi bir problemimiz var mı? Bizim böyle bir problemimiz yok. Biz bu konuda rahatız. Bize bu şekilde yaklaşım gösteren Almanya, 3 milyonu aşkın Türk’ün yaşadığı bir ülke, aramızdaki ilişkiler çok çok üst düzeyde. Böyle bir oyuna girecek olursa bu bizim geleceğimize yönelik, iki ülke arasındaki gerek diplomatik, ekonomik, ticari, siyasi, askeri, aynı zamanda NATO’da olan iki ülkeyiz, bütün bunları zedeler.
“Öyle zannediyorum ki bunların hepsi düşünülecektir. Şu anda çıkmamış bir kararı değerlendirme doğru bulmam. Ama bir karar çıkar, bu karar çıkar, bunun gerekçesi nedir; ha ondan sonra gerek hükümetimiz gerekse bizler bunun değerlendirmesini yaparız. Ama uluslarası hukukta hiçbir bağlayıcılığı yoktur, bilinmesini istiyorum.”

Yorumlar kapatıldı.