İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alman Der Tagesspiegel gazetesi: “Acı çekenler Ermeni kurbanların torunları olacaktır”

Alman basını ‘Ermeni soykırımı karar tasarısı’nı tartışıyor. Alman meclisindeki ‘Ermeni soykırımı karar tasarısı’ oylaması Alman basınında da tartışmalara neden oldu. Alman Der Tagesspiegel gazetesi “Ermeni Soykırımı oylaması”nın Türkiye ve Ermenistan arasında sorunların çıkmasına neden olacağını yazarak, “Acı çekenler, güya adlarına harekete geçilen, Ermeni kurbanların torunları olacaktır.” diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan “Boğaz’daki muktedir adam” diye söz edilen haberde, “Erdoğan Ermeni kurbanların torunlarıyla bir araya geldi ve ‘soykırım’ kavramına sessizce tahammül etti. Bundan daha fazlasının olması arzu edilir. Ancak dışarıdan yapılan baskının Erdoğan’ın bu anlayışa hazır olmasını sağlamayacağını tecrübe gösteriyor.” şeklindeki ifadeleri dikkat çekti.
Deutsche Welle Türkçe’nin Berlin’de yayımlanan Der Tagesspiegel gazetesinden aktardığı haberde şu yorum yapıldı:
“Uzlaşma sağlamak için alçak sesler ve diplomatik sezgiler, yüksek sesle dile getirilen taleplerden daha önemlidir. Boğaz’daki muktedir adama karşı direniş eyleminin oylamasını şişirmek, yakınlaşmayı sağlamaktan çok muhtemelen buna daha da zarar veriyor. Erdoğan Ermeni kurbanların torunlarıyla bir araya geldi ve ‘soykırım’ kavramına sessizce tahammül etti. Bundan daha fazlasının olması arzu edilir. Ancak dışarıdan yapılan baskının Erdoğan’ın bu anlayışa hazır olmasını sağlamayacağını tecrübe gösteriyor. Tam tersine. Alman parlamenterler haklı oldukları için ve güç göstermek istediklerinden, uzlaşma sürecinin tıkanmaya girmesini riske ediyorlar. Acı çekenler, güya adlarına harekete geçilen, Ermeni kurbanların torunları olacaktır.”
Odatv.com

Yorumlar kapatıldı.