İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya’da ünlü Ermeni bestecinin 95. doğum yıldönümüne adanmış konser dizisi başladı

Ünlü Ermeni besteci ve piyanist, SSCB ile Ermenistan SSC’nin Halk Sanatçısı Arno Babacanyan’ın 95. doğum yıldönümüne adanmış “Hatırladığım sürece yaşıyorum” başlıklı konser dizisi, 28 Mayıs’ta Moskova’da start verdi. Rusya’da Ermenistan Büyükelçiliğinin basın servisinden edinen bilgiye göre, konserin açılışında Ermenistan Büyükelçisi Oleg Yesayan bir konuşma yaptı.Meşhur Ermeni bestecinin bıraktığı müzik mirasına karşı ne Ermenistan, ne Rusya, ne de Sovyetler sonrası kurulan cumhuriyetlerde kimsenin ilgisiz kalamadığını dile getiren büyükelçi, “Arno Babacanyan, hem memleketinde, hem memleketinin sınırları dışında eşit bir şekilde sevilen ve değer verilen büyüklüklerden biri, çünkü onun yarattığı sanat, Ermeni ruhunu yansıtmakla beraber hep evrenseldi ve öyle de kaldı” şeklinde konuştu.

Konser dizisinin açılışının, Ermenistan’ın İlk Cumhuriyeti Gününe denk gelmesinin sembolik bir anlamı olduğunu vurgulayan Yesayan, bir halkın, kendi kültürel mirası ile potensiyeline sahip çıkarak başka halklara da tanıtmak için devletin özel bir fırsat olduğuna dikkat çekti.
Büyükelçi, istisnai bir müzisyen olan Babacanyan’ın, kendi eserleriyle farklı nesilleri ve farklı halkları, evrensel değerler ve özellikle barışcıl ortak yaşam ilkesi etrafında birleştirmeyi başardığını vurguladı.
Moskova’daki konser, “Arno Babacanyan Anma Fonu” ile “Rusya Ermenileri Birliği” tarafından hazırlandı. Konserde, Ermenistan ile Rusya’daki meşhur şarkıcı ve müzik gruplar tarafından Babacanyan’ın ünlü eserleri seslendirildi.
Ünlü bestecinin 95. doğum yıldönümüne adanmış konser dizisi, Rusya’nın farklı şehirleri ile Ermenistan’da devam edecek. Dizi, 11 Aralık’ta Moskova’da yapılacak konserle sonlandırılacak.
Kaynak:   Ermenihaber.am

Yorumlar kapatıldı.