İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan: Bağımsızlık nesli 28 Mayıs’ın mesajını doğru anladı

Serj Sarkisyan, Yeni Sardarapat olmayacak, çünkü en nihayetinde bu ümitsiz bir savaştı. Orada savaşanlar hangi ülkenin yurttaşı olduklarını, veya caba yurttaş olup olmadıklarını bilmekteydiler. Yani Sardarapat olmayacak, çünkü devlet var. Günümüz dünyasına paralel yürümek isteyen bağımsızlık nesli var. Ülkesini ileri yürütmek isteyen ve yürütecek olan bağımsızlık nesli var. 28 Mayıs’ın mesajını herkesten daha  doğru anlayan bağımsızlık nesli var. Bu onların aileleri ve okullarda 28 Mayıs’ın mesajını da aynı şekilde doğru anlamalarının ürünüdür. Biz devlet olarak, millet ve toplum olarak 28 Mayıs’ın mesajını doğru anladık. Sevgili yurttaşlar! 28 Mayıs halkımız için uçurumun kenarından dönme günüdür. Hayata doğru, yeniden doğmaya, tekrar üretme ve işe dönme günüdür. Biz geri döndük…” dedi.

***
Biz bağımsızlık için belki de hiç kimsenin ödemedi kadar bedel ödedik. Beyan, bugün 28 Mayıs’ta Sardarapat Kahramanlık Muharebesi Anıt Kompleksinde Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajıyla cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’dan geldi.
Mesajda özellikle şunlar ifade edildi:
«Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle sizleri kutluyorum.
Bu bayram bizim için ilk elde kurtuluş bayramıdır. Son toprak parçamızı ve bu toprak parçası üzerinde kalan halkımızın kalıntılarını kurtardık. İtiraf etmesi ne kadar ağır olsa da gerçeklik budur.
Umutsuzluk ve kan dökümünden uçurum kenarındaki Ermeni halkı son bir doğa üstü gayretle düşman karşısına dikilme, yenme ve onu geri püskürtme yönünde içinde bir  güç buldu.Mayıs kahramanlık muharebeleri ve bunların zaferlerle nihayete ermesini çokları mucize olarak adlandırmaktaydı. Biz yendik, yaşadık ve kurtardık.
Bağımsızlık ve devlet düzenini bize kimse armağan etmedi. Biz bağımsızlık için belki de hiç kimsenin ödemedi kadar ödedik. Biz bunu tek başına, dahası, bunu kaderin darbelerine karşın yaptık.
28 Mayıs’la yabancının tebaası ve muhaciri devlet yurttaşına dönüşmekteydi. Ayağının altında güçlü toprağı, arkasında devleti hisseden bir insana dönüşmekteydiler. Devlet ki bunun inşasına tam da kendisi kolları sıvayacaktı. Bir devlet ki ona hizmet dckti. Bir devlet ki ona yönelik taleplr sunacaktı. Bir devlet ki daha iyiy dönüşmesi beklentisiyle eleştirecekti. Bir devlet ki, yarı ölü halkından, ki bunun hemen hemen yarısı da yetimdi, siyasal bir millet edinecekti. Bilimsel, kültürle ve askeri yeni başarıları icraya kabiliyetli yeni bir nesil, yeniden doğmuş bir nesil yetiştirecekti. Bu, Sovyet Ermnistan’ı v bugünkü Ermenistan Cumhuriyetini belirleyen devletti.
Sevgili yurttaşlar!
Bu yıl Nisan başındaki askeri işlemler, hem iyi hem kötü, hem içimizdeki hem de etrafımızdaki bir dizi hakikati daha görünür hale dönüştürdü. Bunlar içinde benim için en önemlisi hem bize hem de herkese, gerçekten ülkenin sahibi ve sorumlusunun kendisi olduğunu gösteren bizim yeni neslimiz, bağımsızlık neslidir. 1918 yılı «28 Mayıs»ını inşa edenler böylesi bir düzenli ordu ve böylesi yeni bir nesil görmek için sadece hayal edebilirlerdi. Biz bunu gördük.
Yeni Sardarapat olmayacak, çünkü en nihayetinde bu ümitsiz bir savaştı.Orada savaşanlar hangi ülkenin yurttaşı olduklarını, veya caba yurttaş olup olmadıklarını bilmekteydiler. Yani Sardarapat olmayacak, çünkü devlet var. Günümüz dünyasına paralel yürümek isteyen bağımsızlık nesli var. Ülkesini ileri yürütmek isteyen ve yürütecek olan bağımsızlık nesli var. 28 Mayıs’ın mesajını herkesten daha  doğru anlayan bağımsızlık nesli var. Bu onların aileleri ve okullarda 28 Mayıs’ın mesajını da aynı şekilde doğru anlamalarının ürünüdür. Biz devlet olarak, millet ve toplum olarak 28 Mayıs’ın mesajını doğru anladık
Sevgili yurttaşlar!
28 Mayıs halkımız için uçurumun kenarından dönme günüdür. Hayata doğru, yeniden doğmaya, tekrar üretme ve işe dönme günüdür. Biz geri döndük.
Yaşasın Ermenistan Cumhuriyeti!
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.