İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Eren Keskin ve Reyhan Çapan’a “Propaganda”dan Hapis Cezası

Eren Keskin ve Reyhan Çapan Özgür Gündem’in 19 nüshasında “örgüt propagandası” yaptıkları gerekçesiyle yargılandıkları davada toplam 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.(İnsan Hakları Aktivisti Eren Hanıma ve arkadaşına geçmiş olsun diyoruz. HYETERT)

Özgür Gündem eski Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ile eski Yazıişleri Müdürü Reyhan Çapan “örgüt propagandası” gerekçesiyle toplam 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava karara bağlandı.
Keskin ve Çapan’a Özgür Gündem’de yayımlanan haber ve makalelerle “terör örgütü propagandası” yaptıkları gerekçesiyle ayrı ayrı 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.
TIKLAYIN – ÖZGÜR GÜNDEM’İN NÖBETÇİ GENEL YAYIN YÖNETMENLERİNE SORUŞTURMA
bianet’e konuşan Özgür Gündem avukatı Özcan Kılıç, davanın birleştirilmiş bir dava olduğunu, Keskin ile Çapan’ın, 2016’nın Ocak, Şubat ve Mart aylarında yayımlanmış toplam 19 Özgür Gündem nüshasındaki haber ve makalelerden yargılandıklarını aktardı.
Özgür Gündem’in haberine göre, gazetenin hem köşe yazarı olan hem de 3 yıl boyunca Eş Genel Yayın Yönetmenliğini yürüten Keskin “Türkiye’nin ‘kırmızı çizgileri’nin (Ermeni Soykırımı, Kürt sorunu, Kıbrıs işgali gibi) farklı görüşlere tahammülsüzlüğü nedeniyle bu ceza verildi” diye konuştu.
Karara itiraz edilecek. (EA)

Yorumlar kapatıldı.