İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanya’nın İki Ayıbı

Birincisi, global bir felakete dönüşen mülteci sorununu Türkiye’ye karşı böyle bayat ve ucuz bir hamleyle pazarlık konusu yaptığı için… İkincisi, esas olarak Almanya’nın tarihi sorumluluğu olan 1915 Ermeni tehcirinde kendi rolünü unutturup, sorumluluğu Türklere yıkmak istediği için… 1915’teki Ermeni tehciri Alman komutanlarının kararıdır… Almanya 101 yıllık bir meseleyi neden şimdi gündeme getiriyor? Mülteci Anlaşması’nda Türkiye’yi sıkıştırmak ve bu konuda bastıran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı yeni bir kozu sahaya sürmek için… (Bu da ulusalcı solcu (?) bir gazeteci olmalı. HYETERT)

***
ALMAN Parlamentosu 2 Haziran’da ‘Ermeni soykırımı’ iddiasını yeniden ısıtıp masaya getiriyor. Almanya 101 yıllık bir meseleyi neden şimdi gündeme getiriyor?
Mülteci Anlaşması’nda Türkiye’yi sıkıştırmak ve bu konuda bastıran Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı yeni bir kozu sahaya sürmek için… Almanya’daki Türkler bugün Berlin’de buna karşı bir protesto yürüyüşü yapacak. Vatan Partisi heyeti de yürüyüşe katılacak.
ALMANYA 2 KERE AYIP EDİYOR
Birincisi, global bir felakete dönüşen mülteci sorununu Türkiye’ye karşı böyle bayat ve ucuz bir hamleyle pazarlık konusu yaptığı için…
İkincisi, esas olarak Almanya’nın tarihi sorumluluğu olan 1915 Ermeni tehcirinde kendi rolünü unutturup, sorumluluğu Türklere yıkmak istediği için…
1915’teki Ermeni tehciri Alman komutanlarının kararıdır…
O sırada Ermeni çete ve taburlarının desteği ile Doğu Anadolu’dan İç Anadolu’ya yönelen Rus ordusunu engellemek için Osmanlı ordusunun başında bulunan Genelkurmay Başkanı, Alman Bronsart Paşa (Bronsart von Schellendorf) tarafından verilmiş bir karardır.
Karar Almanların inşa ettiği Bağdat Demiryolu’nu Ruslardan korumak için alınmış bir karardır. 1921’de Berlin’de bir Ermeni kurşunu ile katledilen Talat Paşa, “Ermeni tehciri kararının Alman komutanlar tarafından istendiğini” daha sonra Cemal Kutay tarafından yayınlanan anılarında açıkça belirtmiştir.
Bronsart Paşa da Berlin’deki cinayetten sonra Talat Paşa’yı savunmak için kaleme aldığı savunmada Ermeni tehcirinin, Ermeni terörü nedeniyle, Türk ve Müslüman halkın cephe gerisini boşaltmasını durdurmak için zorunlu olarak alınan askeri bir karar olduğunu açıkça vurgulamıştır.
Alman Parlamentosu şimdi ‘Türkler soykırım yaptı, biz de göz yumduk’ diye özür dileyecekmiş. Yok öyle yağma… Ermeni tehciri Alman komutanların aldığı bir karardır. Bağdat Demiryolu’nu korumak içindir… 101 yıl sonra siyasetle tarihi çarpıtamazsınız!..
Kerem ÇALIŞKAN
Gazeteci – Yazar

Yorumlar kapatıldı.