İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İşgal edilmiş Azerbaycan topraklarına giden Bulgaristan milletvekilleri “istenmeyen kişi” ilan edilecek

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hikmet Hacıyev, Bulgaristan Vatansever Cephe milletvekillerinin Azerbaycan’ın işgal edilmiş topraklarına yasadışı ziyaretini yorumlayarak, ziyaretin, Azerbaycan’ın Ermenistan tarafından işgal edilmiş topraklarına işgal ve kanlı etnik temizleme sonucu kurulmuş yasa dışı rejimin teşvikine hizmet eden girişim olarak değerlendirildiğini bildirdi.

Yasadışı ziyaretin, Bulgaristan’da kimlerinse Azerbaycan-Bulgaristan stratejik dostluk ilişkilerinin gelişmesinden rahatsız olduğunu gösterdiğini ifade eden Hacıyev, “Maalesef Erivan, Viyana görüşünde kayd edilen her taraflı ve dayanıklı müzakerelere zemin hazırlanması yerine bu gibi lüzumsuz ve anlamsız provokatif eylemlerle meşguldür. Yasadışı ve provokatif ziyarete ilişkin Azerbaycan Sofya Büyükelçiliği Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı’na ve yasama kurumuna başvuru yapacak, rahatsızlığımız ifade edecek.” dedi.
Hacıyev, gerekli netleştirme çalışmalarının ardından milletvekillerinin Persona non grata (İstenmeyen kişi) listesine ekleneceğini açıkladı.

Yorumlar kapatıldı.