İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ziraat Türkiye Kupası’nda kazanan belli oldu

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası’nı, finalde Fenerbahçe’yi 1-0 yenen Galatasaray kazandı. Finale, rakibine göre daha istekli ve baskılı başlayan Galatasaray, 6. dakikada Podolski’yle net bir fırsatı değerlendiremedi. Podolski’nin uzaktan şutlarıyla gole yaklaşan sarı-kırmızılılar, aradığı golü 30. dakikada Alman yıldızıyla buldu. Korner organizasyonu sonrası Podolski’yle öne geçen Galatasaray’ın golden sonra temposu düştü. Skoru koruyan sarı-kırmızılılar, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Fenerbahçe ise finale istediği gibi başlayamadı. İlk yarıda rakibine pozisyonlar veren sarı-lacivertliler, hücuma çıkarken çok fazla top kaybı yaptı. Sarı-lacivertliler tutuk futbolunun cezasını 30. dakikada Podolski’nin golüyle yeni duruma düşerek çekti. Golden sonra rakip sahada daha fazla gözüken Fenerbahçe, duran toplarla tehlikeli oldu. Bu pozisyonlardan gol çıkaramayan sarı-lacivertliler, devreye 1-0 yenik girdi.
6. dakikada Emre Çolak’ın sağdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanına ortaladığı topu Selçuk İnan kafayla arkaya aşırttı. Arka direğe hareketlenen Podolski’nin gelişine vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
9. dakikada Sneijder’in pasıyla ceza alanı dışında buluşan Podolski’nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Fabiano topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.
13. dakikada Podolski’nin ceza alanı dışı sağ çaprazında yerde kalmasıyla kazanılan serbest vuruşta topun başına Sneijder, Selçuk İnan ve Podolski geçti. Bu üçlünün organize kullandığı serbest vuruşta topu önüne alan Podolski sol ayağıyla sert bir şut çıkardı ancak kaleci Fabiano, sağına gelen topu güçlükle çeldi.
26. dakikada Nani, soldan taşıyarak ceza alanına girdiği topu, daha uygun durumdaki Alper Potuk’a aktardı. Bu oyuncunun bekletmeden vuruşunda araya giren Galatasaray savunması meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
30. dakikada Galatasaray öne geçti. Emre Çolak’ın sağdan kullandığı kornerde altıpas önüne düşen topu Denayer kafayla içeri çevirdi. Kale sahasında bulunan Podolski, arka direkte uygun durumda kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0
39. dakikada Nani’nin sağdan kullandığı kornerde altıpas önüne düşen topa Mehmet Topal kafayla vurdu ancak iyi yer tutan Muslera, meşin yuvarlağın sahibi oldu.
42. dakikada Nani, soldan kullandığı serbest vuruşta topu sert bir şekilde ceza alanı içine kesti ancak kimsenin dokunamadığı top az farkla yandan auta gitti.
Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Galatasaray’ın üstünlüğüyle tamamlandı.

Yorumlar kapatıldı.