İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bartholomeos: “Müzakereler iyi yolda; bu büyük çabada dualarımız sizinle”

Nicos Anastasiades’le İstanbul Fener’de görüşmesinden sonra bir açıklama yapan Bartholomeos, Kıbrıs sorununa bir çözüm için yapılmakta olan müzakerelerin geçmişte olduğundan daha iyi bir yolda olduğuna inandığını söyledi. Ekümenik Patrik, “Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin gelecekte uyum içerisinde yaşamasını diliyoruz ve dua ediyoruz. Bu büyük çabada dualarımız sizinledir” dedi. Nicos Anastasiades de, soruna kalıcı ve daimi bir çözüm bulmak için Kıbrıslı Türk liderle gerçek bir diyalog yürütmeyi taahhüt ettiğini, ilerleme olduğunu ancak aynı zamanda engeller de olduğunu ifade etti.

***
Ekümenik Patrik Bartholomeos, Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmeleri büyük bir ilgiyle takip ettiğini ve endişeli olduğunu belirtti. Ekümenik Patrik, “Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin gelecekte uyum içerisinde yaşamasını diliyoruz ve dua ediyoruz. Bu büyük çabada dualarımız sizinledir” dedi.
Ekümenik Patrik Bartholomeos, Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmeleri büyük bir ilgiyle takip ettiğini ve endişeli olduğunu belirtti.
Nicos Anastasiades’le İstanbul Fener’de görüşmesinden sonra bir açıklama yapan Bartholomeos, Kıbrıs sorununa bir çözüm için yapılmakta olan müzakerelerin geçmişte olduğundan daha iyi bir yolda olduğuna inandığını söyledi.
Ekümenik Patrik, “Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslı Türklerin gelecekte uyum içerisinde yaşamasını diliyoruz ve dua ediyoruz. Bu büyük çabada dualarımız sizinledir” dedi.
Nicos Anastasiades de, soruna kalıcı ve daimi bir çözüm bulmak için Kıbrıslı Türk liderle gerçek bir diyalog yürütmeyi taahhüt ettiğini, ilerleme olduğunu ancak aynı zamanda engeller de olduğunu ifade etti.
“Benim çabalarım engellerin aşılması üzerinde yoğunlaşmaktadır” şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı, Ekümenik Patrik bartholomeos’a, Lythrangomi, Panagia Kanakaria ikonunun bir kopyasını hediye etti.

Yorumlar kapatıldı.