İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AGİT Parlamenterler Meclisi özel temsilcisi: Dağlık Karabağ sorununu barışçı yolla çözmekten başka alternatif yok

AGİT Parlamenterler Meclisi Güney Kafkasya özel temsilcisi Christien Vigenin, başkan Sarkisyan’ı geçtiğimiz hafta Viyana’da Dağlık Karabağ sorununun barışçı çözümü yönünde gerçekleştirilen önemli adım vesilesiyle kutladı, kalıcı barışa ulaşmak için büyük çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Vigenin AGİT PM’nin bu konuda rolünün barışın tesisine yönelik çabalarda gördüğünü ifade ederek ″AGİT PM için Dağlık Karabağ sorununu barışçı yolla çözmekten başka alternatif olmadığını yeniden teyit ediyorum ve AGİT PM, AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının faaliyetlerini tamamıyla desteklemektedir″dedi.

***
Dağlık Karabağ sorununun barışçı yolla çözmekten başka alternatifi yok. Beyanat,  bugün Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan tarafından kabulü esnasında AGİT Parlamenterler Meclisi Güney Kafkasya özel temsilcisi Christien Vigenin’den geldi.
Buluşmada 6 Aralık 2015’te yapılan referandumla kabul edilen anayasa değişiklikleri sonucu Ermenistan’ın parlamenter yönetim sistemine geçeceğini belirten cumhurbaşkanı Sarkisyan, AGİT Parlamenterler Meclisinde Ermenistan Delegasyonunun faaliyetlerinin daha da aktifleşeceği yönünde umudunu ifade etti.
Vigenin, başkan Sarkisyan’ı geçtiğimiz hafta Viyana’da Dağlık Karabağ sorununun barışçı çözümü yönünde gerçekleştirilen önemli adım vesilesiyle kutladı, kalıcı barışa ulaşmak için büyük çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Vigenin AGİT PM’nin bu konuda rolünün barışın tesisine yönelik çabalarda gördüğünü ifade ederek ″AGİT PM için Dağlık Karabağ sorununu barışçı yolla çözmekten başka alternatif olmadığını yeniden teyit ediyorum ve AGİT PM, AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının faaliyetlerini tamamıyla desteklemektedir″dedi.

Yorumlar kapatıldı.