İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ahıskalılar Ermeni Komşuları İle Buluştu..

Bir çok kimsenin aralarına nifak sokup, düşman ilan ettiği Ahıskalılar Türk sınırı Posof’un öte tarafından bulunan Ermeni komşularıyla bir araya gelip, yıllar sonra da olsa bir birbirlerini tanıyıp, eski dostluklarını yenilediler.. Gürcistan’ın güneyindeki Ahıska Bölgesi’nden 14 Kasım 1944’te Orta Asya’ya sürgün edilen ve günümüzde Kırgızistan’da yaşayan bir grup Ahıska Türkü, ata topraklarındaki köylerini ziyaret etti… Yaşlılar refakatçılarıyla birlikte doğdukları köyleri ziyaret ederek, Gürcü ve Ermeni kökenli eski köylüleriyle hasret giderdi.

***
Bir çok kimsenin aralarına nifak sokup, düşman ilan ettiği Ahıskalılar Türk sınırı Posof’un öte tarafından bulunan Ermeni komşularıyla bir araya gelip, yıllar sonra da olsa bir birbirlerini tanıyıp, eski dostluklarını yenilediler..
Ahıska Türkleri ata topraklarına geri döndü
Gürcistan’ın güneyindeki Ahıska Bölgesi’nden 14 Kasım 1944’te Orta Asya’ya sürgün edilen ve günümüzde Kırgızistan’da yaşayan bir grup Ahıska Türkü, ata topraklarındaki köylerini ziyaret etti. Ahıska’yı ziyaret eden Türkler, 72 yıl sonra ilk kez ayak bastıkları topraklarında hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadı.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteği, Türkiye’nin Bişkek ve Tiflis büyükelçiliklerinin katkıları, Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği’nin organizasyonuyla Gürcistan’ın Ahıska Bölgesi’ne gezi düzenlendi.
Geziye, Kırgızistan’ın Çuy, Oş, Talas ve Celalabad bölgelerinde yaşayan 14 yaşlı ile dernek yönetim kurulu üyeleri ve gençlerden oluşan 40 Ahıska Türkü katıldı.
Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Raşad Şamilov başkanlığındaki heyete Gürcistan’ın Tiflis Devlet Üniversitelerinde okuyan Ahıskalı öğrenciler de eşlik etti.
Yaşlılar refakatçılarıyla birlikte doğdukları köyleri ziyaret ederek, Gürcü ve Ermeni kökenli eski köylüleriyle hasret giderdi. Vatan özlemiyle Ahıska’yı ziyaret eden Türkler, 72 yıl sonra ilk kez ayak bastıkları topraklarında hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadı.
Ahıska Türkleri, ziyaret ettikleri her köyde sıcak tavırlarla karşılandı ve kendilerine çeşitli ikramlarda bulunuldu. Misafirperver bölge halkının her konuda yardımcı olmaya çalıştığı da dikkatlerden kaçmadı.
Kaynak: ARDAHAN HABER

Yorumlar kapatıldı.